Kwalitaria Presikhaaf weer dicht na mislukte overname

Kwalitaria Presikhaaf weer dicht na mislukte overname

Kwalitaria Delifrance in winkelcentrum Presikhaaf mag weer op zoek gaan naar een nieuwe eigenaar. De winkelruimte met horeca op het binnenterrein staat al weer weken dicht. En dit is alles behalve fraai voor het winkelcentrum in Presikhaaf.

60.000 anderen zien dit ook maandelijks

Veel te hoge huur
De nieuwe eigenaren hebben ook de veel te hoge huurkosten en maandlasten niet overleefd. Net zoals de vorige eigenaren. Ondanks dat de locatie nieuw is, zijn de maandelijkse huur-en franchisebedragen niet te betalen. En volgens experts komt dit mede door de verhuizing van Albert Heijn naar de andere kant van het winkelcentrum.

Supermarktketen Albert Heijn heeft 39,1 % van de Nederlandse markt in handen, en is hierdoor een belangrijke publiekstrekker. De verhuizing heeft veel negatief invloed gehad op omzetcijfers van bepaalde winkels. Diverse ondernemers en bezoekers bevestigen dit ook aan de redactie.

Kwalitaria is zoekende naar een nieuwe eigenaar met een zak geld om de cafetaria te herstarten. Veel hoop is er niet, omdat zelfs bekende Arnhemse horecabedrijven nauwelijks interesse hebben in deze locatie. Dat zegt natuurlijk ook veel over de investeringsbereidheid met de huidige verplichtingen.

Diverse bronnen melden dat meerdere winkels aan Shell-zijde problemen hebben met veel te hoge huurkosten en minder bezoek van winkelend publiek. Bovendien hebben de corona maatregelen de situatie voor veel ondernemers alleen nog maar erger gemaakt.

ReactiesRelated Articles

Gelderse sporters krijgen award tijdens sportgala in Arnhem

Het jaarlijkse Gelderse sportgala wordt dit jaar op 7 december gehouden in hotel Papendal in Arnhem.  Reacties

MMA-vechter Venom vangt tegenstander met Pokéball na een brute knock-out

De hele wereld is er ongeveer mee bezig. Het onderwerp Pokémon is niet meer te missen in de samenleving. Reacties

Dit zijn de nieuwste baby’s van Arnhem

De gemeente maakt wekelijks bekend welke baby’s er zijn geboren in de stad. Met toestemming van de ouders wordt dit