Kwalitaria Presikhaaf weer dicht na mislukte overname

Kwalitaria Presikhaaf weer dicht na mislukte overname

Kwalitaria Delifrance in winkelcentrum Presikhaaf mag weer op zoek gaan naar een nieuwe eigenaar. De winkelruimte met horeca op het binnenterrein staat al weer weken dicht. En dit is alles behalve fraai voor het winkelcentrum in Presikhaaf.

60.000 anderen zien dit ook maandelijks

Veel te hoge huur
De nieuwe eigenaren hebben ook de veel te hoge huurkosten en maandlasten niet overleefd. Net zoals de vorige eigenaren. Ondanks dat de locatie nieuw is, zijn de maandelijkse huur-en franchisebedragen niet te betalen. En volgens experts komt dit mede door de verhuizing van Albert Heijn naar de andere kant van het winkelcentrum.

Supermarktketen Albert Heijn heeft 39,1 % van de Nederlandse markt in handen, en is hierdoor een belangrijke publiekstrekker. De verhuizing heeft veel negatief invloed gehad op omzetcijfers van bepaalde winkels. Diverse ondernemers en bezoekers bevestigen dit ook aan de redactie.

Kwalitaria is zoekende naar een nieuwe eigenaar met een zak geld om de cafetaria te herstarten. Veel hoop is er niet, omdat zelfs bekende Arnhemse horecabedrijven nauwelijks interesse hebben in deze locatie. Dat zegt natuurlijk ook veel over de investeringsbereidheid met de huidige verplichtingen.

Diverse bronnen melden dat meerdere winkels aan Shell-zijde problemen hebben met veel te hoge huurkosten en minder bezoek van winkelend publiek. Bovendien hebben de corona maatregelen de situatie voor veel ondernemers alleen nog maar erger gemaakt.

ReactiesRelated Articles

‘Ambulance kwam niet te laat voor overleden Arnhemmer’

Eerder publiceerden wij een artikel over de overleden Haci Balaev naar aanleiding van een tip van lezer van HaberArnhem.nl. Hij

Ondersteuning elektrische mobiliteit voortgezet wegens succes

Arnhem gaat door met het stimuleren van (waterstof-)electrisch rijden. Een subsidieregeling uit 2015 voor het plaatsen van laadpalen en waterstofvoertuigen

Karizma By Hakan: Traditionele Turkse kapper waar iedereen zich thuis voelt

Kapsalon Karizma by Hakan is meer dan alleen een kapsalon in Arnhem. Het is een traditionele Turkse kapper waar iedereen