Kwalitaria Presikhaaf weer dicht na mislukte overname

Kwalitaria Presikhaaf weer dicht na mislukte overname

Kwalitaria Delifrance in winkelcentrum Presikhaaf mag weer op zoek gaan naar een nieuwe eigenaar. De winkelruimte met horeca op het binnenterrein staat al weer weken dicht. En dit is alles behalve fraai voor het winkelcentrum in Presikhaaf.

60.000 anderen zien dit ook maandelijks

Veel te hoge huur
De nieuwe eigenaren hebben ook de veel te hoge huurkosten en maandlasten niet overleefd. Net zoals de vorige eigenaren. Ondanks dat de locatie nieuw is, zijn de maandelijkse huur-en franchisebedragen niet te betalen. En volgens experts komt dit mede door de verhuizing van Albert Heijn naar de andere kant van het winkelcentrum.

Supermarktketen Albert Heijn heeft 39,1 % van de Nederlandse markt in handen, en is hierdoor een belangrijke publiekstrekker. De verhuizing heeft veel negatief invloed gehad op omzetcijfers van bepaalde winkels. Diverse ondernemers en bezoekers bevestigen dit ook aan de redactie.

Kwalitaria is zoekende naar een nieuwe eigenaar met een zak geld om de cafetaria te herstarten. Veel hoop is er niet, omdat zelfs bekende Arnhemse horecabedrijven nauwelijks interesse hebben in deze locatie. Dat zegt natuurlijk ook veel over de investeringsbereidheid met de huidige verplichtingen.

Diverse bronnen melden dat meerdere winkels aan Shell-zijde problemen hebben met veel te hoge huurkosten en minder bezoek van winkelend publiek. Bovendien hebben de corona maatregelen de situatie voor veel ondernemers alleen nog maar erger gemaakt.



Related Articles

9-jarige Lina wint kookwedstrijd ‘Wie is de Chef Arnhem’

Arnhem heeft er een ’wereldkok’ bij gekregen. Onlangs werd de 9-jarige Lina Budak gekozen tot beste kok tijdens ’Wie is

Youri Roseboom scoort weer voor MASV, Elsweide laat drie punten liggen bij Diepenveen

Bij MASV begint alles weer langzaam te draaien. Het elftal van Dennis van Beukering stond voor de rust heel knap

Elsweide organiseert sportfestival op 23 april

Voetbalvereniging Elsweide organsieert op 23 en 24 april weer een sportfestival, dat voor iedereen toegankelijk is. De voetbalclub uit Presikhaaf

Geverifieerd door MonsterInsights