Raadslid Ria de Vries test toegankelijkheid Arnhemse horeca 

Raadslid Ria de Vries test toegankelijkheid Arnhemse horeca 

Sinds kort kan heel Nederland weer massaal genieten van de horeca. Helaas kunnen niet alle Arnhemmers hiervan meegenieten, want lang nog niet alle cafés en restaurantszijn toegankelijk voor alle gasten. Gasten met een beperking moeten veelal hun hapje en drankje elders gaan halen. Kandidaat-raadsleden Ria de Vries en Ricardo Brouwer van de PvdA namen op donderdag 3 maart de proef op de som en checkten de toegankelijkheid van de Arnhemse horeca.

60.000 anderen zien dit ook maandelijks

Vanwege een progressieve spierziekte is het Arnhemse raadslid De Vries veelal afhankelijk van een rolstoel. “Hierdoor moet ik altijd van tevoren controleren op de website van de horecagelegenheid of ik daar naar binnen kan en in het beste geval ook zonder problemen gebruik kan maken van het toilet.” Dit is nog niet overal het geval. Daarom ging De Vries, samen met kandidaat-raadslid Ricardo Brouwer, de stad in.

“We hebben vijftien cafés en restaurants bezocht, verdeeld over de hele stad. Van tevoren hebben we op internet gezocht of er te vinden is hoe toegankelijk de locatie is,” licht De Vries de actie toe. “Bij slechts twee zaken stond het ook echt op hun eigen website.”

Brouwer vult aan: “Bij drie anderen was alleen een vermelding te vinden op een externe website. Bij het leeuwendeel was dus niets te vinden. Dat kan erg vervelend zijn voor mensen in een rolstoel, die bijvoorbeeld dan pas op locatie erachter komen dat ze er niet in kunnen.”

ReactiesRelated Articles

Meer nieuwe coffeeshops in Arnhem na aanpassing wetgeving

Arnhem krijgt er in totaal drie coffeeshops bij. Het coffeeshopbeleid van de stad gaat veranderen waardoor er ruimte is voor

De woninginbraken-kaart van Arnhem-Zuid van mei 2015

Afgelopen maand hebben er 12 incidenten van woninginbraken plaats gevonden, 5 van deze incidenten waren een poging tot woninginbraak. Ook

FOTO Enorme drukte in Presikhaaf tijdens opening grootste Turkse supermarkt

Na maanden van hard werken vond dinsdagmiddag de officiele opening plaats van de grootste Turkse supermarkt van Arnhem. De toekomstige