850.000 euro extra inkomsten met nieuwe scanauto voor gemeente

850.000 euro extra inkomsten met nieuwe scanauto voor gemeente

De parkeerticket in Arnhem is sinds kort officieel verdwenen sinds de introductie van het kentekenparkeren en de scanauto. Alleen het invoeren van de kenteken is dan voldoende om betaald te kunnen parkeren.

60.000 anderen zien dit ook maandelijks

850.000 euro extra parkeerinkomsten
Met het voorstel en de introductie van een scanauto gaat de gemeente naar verwachting jaarlijks 850.000 extra parkeerinkomsten binnenhalen. Een meerderheid van de gemeente steunde het voorstel van het college.

Een voorstel van Arnhem Centraal om de extra parkeerinkomsten te gebruiken bij tariefacties in het OV haalde geen meerderheid. Een ander voorstel van DENK om met de extra inkomsten parkeren voor 1 euro te realiseren kreeg ook geen meerderheid van de raad. Het D66 voorstel om de structurele meeropbrengsten te gebruiken voor fietsmobiliteit werd wel aangenomen door de raad.

Minder gedoe dankzij kentekenparkeren
Wethouder Mobiliteit Roeland van der Zee: ‘Kentekenparkeren geeft minder gedoe. Zo hoef je geen parkeerticket meer achter de voorruit te leggen. Ook de parkeerhandhaving wordt makkelijker, dat doen we vanaf april 2022 met een scanauto. Dat is een met speciale camera’s uitgeruste auto die via het scannen van kentekens snel kan controleren of er wel betaald is voor parkeerplekken.’

Gehandicaptenparkeerkaart
Automobilisten met een gehandicaptenparkeerkaart kunnen van de gemeente een speciale vergunning krijgen waarmee zij gratis kunnen blijven parkeren in het betaald parkeren-gebied in de stad. Voor parkeren op een speciale gehandicaptenparkeerplaats is die vergunning niet per se nodig. De blauwe gehandicaptenparkeerkaart volstaat dan.

Parkeren in Arnhem niet goedkoop
Arnhem kent 2 tariefzones voor het parkeren op straat. Kijk altijd op de parkeerautomaat voor het daar geldende tarief.

  1. Centrum, Burgemeesterswijk, Transvaal, Heijenoord, Steenstraat en Velperbuitensingel:
    €2,90 per uur
  2. Overige zones:
    €1,75 per uur

ReactiesRelated Articles

Deze week veel Turkse baby’s geboren in Arnhem

Deze week zijn er opvallend veel Turkse baby’s geboren in Arnhem, volgens berichtgeving van de Burgerlijke Stand in Arnhem. De

Bezoek aan bank voor afkoopsom Turkse dienstplicht hoeft niet meer

Turken die in het buitenland wonen en in aanmerking komen voor een afkoopsom van de militair dienstplicht hoeven voortaan niet

Arnhemmer Mullenberg gaat door naar volgende ronde in Rio

Arnhemmer Peter Mullenberg is door naar de volgende ronde. De bokser won zijn eerste wedstrijd in Rio van de Iranier