Acht Arnhemse partijen tekenen Regenboog Stembusakkoord 

Acht Arnhemse partijen tekenen Regenboog Stembusakkoord 

ARNHEM – Acht politieke partijen in Arnhem – Groenlinks, VVD, D66, PvdA, Arnhem Centraal, Partij voor de Dieren, CDA en VOLT – hebben zondagmiddag met COC Midden-Gelderland het Regenboog Stembusakkoord getekend. Tijdens het COC Regenboogdebat, dat werd georganiseerd door COC Midden-Gelderland en plaatsvond in Café Bosch, gingen negen politieke partijen met elkaar in debat over onderwerpen die de LHBTIQ+ gemeenschap 
aangaat, zoals veiligheid, onderwijs en Arnhem als Regenboogstad. 

Regenboogdebat
Arnhem is al sinds jaar en dag een Regenboogstad. Dat betekent dat de gemeente zich actief inzet voor sociale acceptatie en veiligheid van LHBTI+ personen. Maar hoe staat het eigenlijk met de uitvoering van dit beleid? En hoe staat het met het veiligheidsgevoel van LHBTI+ personen in de stad? Genoeg vragen voor COC Midden-Gelderland, de regionale LHBTIQ+ belangenbehartiger, om in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen dit Regenboogdebat te organiseren. Ook andere partijen uit de stad die zich actief inzetten voor LHBTIQ+ ers, zoals jongerenorganisatie InDifferent, waren deze middag aanwezig. Een muzikaal intermezzo werd verzorgd door Sem, die de zaal stil kreeg met een persoonlijk lied over zijn leven als transman en de weg daar naartoe. “Het duurde anderhalf jaar voordat ik mijn geslacht kon veranderen in mijn paspoort. Dat doet me nog steeds pijn.”

Regenboog Stembusakkoord   
Aan het einde van het debat tekenden acht politieke partijen voor het eerst in de Arnhemse geschiedenis het Regenboog Stembusakkoord. Daarmee spreken zij uit dat zij zich de komende vier jaar zullen inzetten voor een diverse en inclusieve gemeente waar iedereen zichzelf kan zijn, ongeacht seksuele oriëntatie, genderidentiteit, genderexpressie en geslachtskenmerken. Ook zijn afspraken gemaakt over het voeren van een inclusief beleid, het steunen van jongeren en potentieel kwetsbare groepen en het bevorderen van de zichtbaarheid. Ook de ChristenUnie, niet aanwezig bij het debat, heeft aangegeven het akkoord op een later moment deze week te zullen ondertekenen. Voorzitter Tineke Knoester: “Met dit akkoord in de hand kunnen we de komende jaren grote stappen vooruit zetten voor de Arnhemse LHBTIQ+ gemeenschap.”Related Articles

Gemeente Arnhem zorgt voor extra bedden vanwege koude weer

Het vorstprotocol van de gemeente Arnhem voor opvang van dak- en thuislozen gaat officieel in werking. 

Druk van PvdA en FNV heeft resultaat voor werkomstandigheden personeel

In gesprekken met Tweede Kamerlid John Kerstens (PvdA) en vakbond FNV gisteren heeft modeketen Primark aangegeven “geschrokken” te zijn van

Brand bij Arnhemse snackbar De Gastronoom 4

Bij De Gastronoom die enkele maanden geleden de deuren heeft geopend, ontstaat er lichtelijk paniek na de brand in de

Geverifieerd door MonsterInsights