Acht Arnhemse partijen tekenen Regenboog Stembusakkoord 

Acht Arnhemse partijen tekenen Regenboog Stembusakkoord 

ARNHEM – Acht politieke partijen in Arnhem – Groenlinks, VVD, D66, PvdA, Arnhem Centraal, Partij voor de Dieren, CDA en VOLT – hebben zondagmiddag met COC Midden-Gelderland het Regenboog Stembusakkoord getekend. Tijdens het COC Regenboogdebat, dat werd georganiseerd door COC Midden-Gelderland en plaatsvond in Café Bosch, gingen negen politieke partijen met elkaar in debat over onderwerpen die de LHBTIQ+ gemeenschap 
aangaat, zoals veiligheid, onderwijs en Arnhem als Regenboogstad. 

Regenboogdebat
Arnhem is al sinds jaar en dag een Regenboogstad. Dat betekent dat de gemeente zich actief inzet voor sociale acceptatie en veiligheid van LHBTI+ personen. Maar hoe staat het eigenlijk met de uitvoering van dit beleid? En hoe staat het met het veiligheidsgevoel van LHBTI+ personen in de stad? Genoeg vragen voor COC Midden-Gelderland, de regionale LHBTIQ+ belangenbehartiger, om in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen dit Regenboogdebat te organiseren. Ook andere partijen uit de stad die zich actief inzetten voor LHBTIQ+ ers, zoals jongerenorganisatie InDifferent, waren deze middag aanwezig. Een muzikaal intermezzo werd verzorgd door Sem, die de zaal stil kreeg met een persoonlijk lied over zijn leven als transman en de weg daar naartoe. “Het duurde anderhalf jaar voordat ik mijn geslacht kon veranderen in mijn paspoort. Dat doet me nog steeds pijn.”

Regenboog Stembusakkoord   
Aan het einde van het debat tekenden acht politieke partijen voor het eerst in de Arnhemse geschiedenis het Regenboog Stembusakkoord. Daarmee spreken zij uit dat zij zich de komende vier jaar zullen inzetten voor een diverse en inclusieve gemeente waar iedereen zichzelf kan zijn, ongeacht seksuele oriëntatie, genderidentiteit, genderexpressie en geslachtskenmerken. Ook zijn afspraken gemaakt over het voeren van een inclusief beleid, het steunen van jongeren en potentieel kwetsbare groepen en het bevorderen van de zichtbaarheid. Ook de ChristenUnie, niet aanwezig bij het debat, heeft aangegeven het akkoord op een later moment deze week te zullen ondertekenen. Voorzitter Tineke Knoester: “Met dit akkoord in de hand kunnen we de komende jaren grote stappen vooruit zetten voor de Arnhemse LHBTIQ+ gemeenschap.”

ReactiesRelated Articles

Succeslabel My Jewellery opent 4e boutique in Arnhem

My Jewellery heeft haar 4e boutique geopend in Arnhem. Dit keer zijn de pijlen gericht op Arnhem. Het karakteristieke, historische

‘Explosie in flatwoning Schuytgraaf veroorzaakt door megadrugslab’

Verschillende bronnen in het zuidelijke stadsdeel Schuytgraaf maken melding dat de explosie van maandagavond is veroorzaakt door een megadrugslab. Twee

Trots op Arnhem, trots op ons nieuwe uitshirt

Een ruime week na de presentatie van het nieuwe thuisshirt onthult Vitesse, in samenwerking met partners Nike en Voetbalshop.nl, ook