Waarom oproep tot stemmen alleen in het Nederlands?

Waarom oproep tot stemmen alleen in het Nederlands?

Arnhem is een stad die steeds diverser en internationaler wordt. Recente cijfers over het aantal internationals in Arnhem ontbreken, maar het zijn er veel. Deze groep Arnhemmers bestaat onder andere uit expats, internationale studenten, of mensen die zijn gevlucht uit hun geboorteland. In deze groep mensen zitten stemgerechtigden voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen. Ondanks de internationalisering van Arnhem is er door de Gemeente Arnhem besloten om de Stempas en de bijbehorende oproep om te stemmen enkel uit te brengen in het Nederlands.

60.000 anderen zien dit ook maandelijks

De gemeenteraadsverkiezingen vormen bij uitstek het moment dat alle inwoners van onze stad hun belangen kunnen verdedigen en de toekomst van Arnhem mede kunnen bepalen. Door deze brief uitsluitend in het Nederlands te verzenden naar inwoners, wordt automatisch een groot deel van de internationale Arnhemmers uitgesloten van de verkiezingen.

Omdat Volt vindt dat iedere stem van onze stad meetelt hebben wij besloten om zelf de stempas te vertalen naar het Engels en deze met zoveel mogelijk anderstaligen te delen. Zo kunnen ook zij gewezen worden op hun Europees recht om als gelijkwaardige burgers van Arnhem te mogen meestemmen in de gemeenteraadsverkiezingen.

We roepen andere politieke partijen op die internationale Arnhemmers een warm hart toedragen om gelijksoortige acties te organiseren! We gebruiken hiervoor de hashtag #WeCanVoteRelated Articles

Examenstress zorgt voor matpartij tussen twee scholen

De examens zijn in volle toeren aan de gang. Ook kun je merken stress gigantisch toeneemt rond deze drukke periode.

Deze bedrijven in Arnhem zoeken per direct nieuwe medewerkers

Vacatures in Arnhem Tuna pide Arnhem Bij Tuna Pide aan de Looierstraat zoeken ze een serveester voor 12-20 uur per

VIDEO Soufiane Touzani over de situatie van zijn broeder Abdelhak Nouri aan IE-DER-EEN

Sufiane Touzani was tot nu toe nog niet klaar om een reactie te geven omtrent de gebeurtenissen van zijn broeder

Geverifieerd door MonsterInsights