Waarom oproep tot stemmen alleen in het Nederlands?

Waarom oproep tot stemmen alleen in het Nederlands?

Arnhem is een stad die steeds diverser en internationaler wordt. Recente cijfers over het aantal internationals in Arnhem ontbreken, maar het zijn er veel. Deze groep Arnhemmers bestaat onder andere uit expats, internationale studenten, of mensen die zijn gevlucht uit hun geboorteland. In deze groep mensen zitten stemgerechtigden voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen. Ondanks de internationalisering van Arnhem is er door de Gemeente Arnhem besloten om de Stempas en de bijbehorende oproep om te stemmen enkel uit te brengen in het Nederlands.

60.000 anderen zien dit ook maandelijks

De gemeenteraadsverkiezingen vormen bij uitstek het moment dat alle inwoners van onze stad hun belangen kunnen verdedigen en de toekomst van Arnhem mede kunnen bepalen. Door deze brief uitsluitend in het Nederlands te verzenden naar inwoners, wordt automatisch een groot deel van de internationale Arnhemmers uitgesloten van de verkiezingen.

Omdat Volt vindt dat iedere stem van onze stad meetelt hebben wij besloten om zelf de stempas te vertalen naar het Engels en deze met zoveel mogelijk anderstaligen te delen. Zo kunnen ook zij gewezen worden op hun Europees recht om als gelijkwaardige burgers van Arnhem te mogen meestemmen in de gemeenteraadsverkiezingen.

We roepen andere politieke partijen op die internationale Arnhemmers een warm hart toedragen om gelijksoortige acties te organiseren! We gebruiken hiervoor de hashtag #WeCanVote

ReactiesRelated Articles

Ahmet Köylü viert verjaardag in Rijna Lounge

De broer van bekende voetballer Yasin Köylü, Ahmet Köylü, vierde gisteren zijn verjaardag in Rijna Lounge in Arnhem. (Ahmet Köylü zit tussen

Bekende Iraanse barber begint eigen kapsalon in Arnhem

De bekende Iraanse barber Mehdi Forutan begint binnenkort een eigen kapsalon aan de van Muijlwijkstraat in Arnhem. Dit melden bronnen

Campagne wijst Arnhemmers met geldzorgen de weg

Arnhem wil dat inwoners met geldzorgen, de juiste weg naar hulp kennen en die stap naar hulp ook durven te