Na Chelsea gaat Vitesse ook Russische eigenaar kwijtraken

by AMS97531A123 | 12 maart 2022 08:55

Valeriy Oyf heeft besloten om zijn aandelen in B.V. Vitesse te verkopen. Bovendien treedt de grootaandeelhouder per direct terug uit de Raad van Commissarissen van de club. Heel toevallig is dit natuurlijk niet, gezien er in heel Europa sancties komen tegen Rusland.

60.000 anderen zien dit ook maandelijks

Bij een verkoop van de aandelen wordt een zorgvuldige procedure gevolgd, zodat de continuïteit van de club gewaarborgd blijft en Vitesse zich kan blijven focussen op haar sportieve ambities.

De Rus, ook een vriend van, stond bij Vitesse garant voor miljoenen euro’s. Dat gaat nu een probleem worden als Vitesse geen eigenaar van formaat krijgt.

Valeriy Oyf stelt in een reactie: “Het doet me veel pijn om zo afscheid te nemen van Vitesse, maar in de huidige situatie neem ik deze moeilijke beslissing in het belang van de club, medewerkers, supporters, sponsoren en andere stakeholders. Ik kijk terug op een bijzondere periode, waarin ik me altijd erg betrokken voelde bij de club en genoten heb van de mooie prestaties. Vitesse zit in mijn hart en dat zal altijd blijven gelden voor de club en de supporters.”

Reacties

Source URL: https://haberarnhem.nl/2022/03/12/na-chelsea-gaat-vitesse-ook-russische-eigenaar-kwijtraken/