Volt of DENK-stemmer zorgt voor hoge opkomst in Arnhem

Volt of DENK-stemmer zorgt voor hoge opkomst in Arnhem

Volgens een bericht van de gemeente Arnhem was de opkomst in Arnhem tot dinsdagavond zeer hoog met 6,6%. Na sluiting van de stembussen op de tweede dag werd dit bekend gemaakt.

60.000 anderen zien dit ook maandelijks

8600 stemmen in twee dagen
Zo een 8600 Arnhemmers hebben hun stem al reeds maandag en dinsdag uitgebracht. Vandaag is de laatste dag voor de kiezers in Arnhem. Aldus de gemeente via twitter. Stemmen kan woensdagavond tot 21:00 uur.

Journalist Arink: ’Ronduit hoog te noemen in Arnhem’
Volgens journalist Patrick Arink is dit al best hoog in vergelijking met Rotterdam (4,5%), Amsterdam (5,2%), Utrecht (5,7%) en Den Haag (7,5%). Waarom de opkomst zo hoog is in Arnhem is niet helemaal duidelijk.

Wat doen de Volt en DENK kiezers in Arnhem?
Mogelijk komt dit door dat Volt en Forum in Arnhem voor het eerst meedoen. Of dat DENK nu wel de kiezer heeft bewogen naar de stembus. Volt en DENK zijn namelijk opvallend zichtbaar tijdens de campagne. Nadat de stembussen vanavond om 21:00 uur sluiten, zal dit pas echt duidelijk zijn in Arnhem.



Related Articles

Nu al ruim 25.000 euro voor grond nieuwe Ayasofya moskee

Het gaat nu al goed met de donaties voor de nieuwbouw moskee Ayasofya in Arnhem. Het bestuur van de moskee

Koningsdag 2017 in Arnhem wordt weer prachtig

Koningsdag en -nacht wordt in Arnhem weer groots gevierd. De voorbereidingen hiervoor zijn in volle gang. Op grote en kleine

Nieuwe 9-persoons Transporter voor Gemril Pluimveehouderij

Het gaat goed met Gemril Pluimveehouderij. Dinsdagmiddag werd via social media bekend gemaakt dat het bedrijf een nieuwe Transporter had

Geverifieerd door MonsterInsights