Slachtoffer dodelijke schietpartij Zwolle is bekende fotojournalist

Slachtoffer dodelijke schietpartij Zwolle is bekende fotojournalist

Politiewoordvoerder Chantal Westerhoff verklaarde aan rtv Oost over de dodelijke schietpartij waarbij de bekende fotojournalist Huseyin Torunlar en zijn broer Ali Torunlar zijn overleden. De schietpartij vond plaats bij een overvolle McDonald’s in Zwolle, waardoor veel kinderen en gezinnen getuige zijn geweest. Fotojournalist Huseyin Torunlar was ook vaak in Arnhem en andere Gelderse steden tijdens allerlei (sport) evenementen.

Advocaat in de buurt

Melding schietpartij komt om 18.00 uur binnen

Rond 18.00 uur kregen wij een melding dat hier een schietincident heeft plaatsgevonden. Collega’s die ter plaatse komen verlenen nog eerste hulp, maar beide mannen overlijden. Op dat moment meteen een onderzoek ingesteld. En we zijn op zoek naar de dader of daders. Inmiddels hebben we veel getuigen gehoord. Die hier ook in blinde paniek vertrokken zijn. Als de McDonald’s nu bekijkt zie je dat mensen daar hebben gegeten. Alle tassen en andere spullen zijn massaal achtergelaten. In die paniek zijn waarschijnlijk ook de dader of daders vertrokken. En wij zijn op zoek naar de personen die dit hebben aangericht.’

Enorm druk bij McDonald’s tijdens schietincident

Westerhoff verklaarde verder: ‘We begrepen dat het hier behoorlijk druk was toen het incident plaatsvond. Dan kun je nagaan wat voor impact dat heeft gehad om mensen die hierbij aanwezig waren. Op een vraag of het om een koele dader ging die dit op klaarlichte dag in een restaurant reageerde de politiewoordvoerder alsvolgt: ‘Ja, dat vragen wij ons altijd af. Maar op dit moment hebben we echt de prio om diegene op te sporen. Om duidelijk te krijgen wat hier is gebeurd, en waarom deze mensen dood moesten.’

Dader urenlang aan het wachten bij McDonald’s?

Of de dader of daders urenlang bij de McDonald’s zijn geweest is niet bekend. De politie wilde dit niet bevestigen. De politie was in de avond nog druk bezig met het verzamelen van informatie. Beelden van camera’s in de buurt worden bekeken door de politie. Meer hierover vertellen was niet mogelijk volgens de woordvoerder.

De medewerkers van de McDonald’s zijn behoorlijk geschrokken ontdaan volgens de politie. Slachtofferhulp wordt aangeboden. Maar deze medewerkers hebben echt een vreselijke avond.’

ReactiesRelated Articles

Verkeerschaos bij Spijkerlaan na plaatsing plantenbakjes

De gemeente lijkt de controle volledig kwijt te zijn bij de Spijkerlaan in Arnhem. Na het onwettig verlenen van horecavergunningen

Turkije deal niet nodig, visumvrij reizen mag al meer dan een halve eeuw voor Turkse burgers

Volgens Associatieverdrag-expert Advocaat mr. I. Ozkara, heeft het Europese Hof de Nederlandse staat al meerdere malen op de vingers getikt,

Eerste winkels in winkelcentrum Schuytgraaf bekend geworden

Op donderdag 17 december 2015 gaf wethouder Gerrie Elfrink van de gemeente Arnhem, het officiële startsein voor de bouw van