Redactie HaberArnhem.nl schrijft niet over liquidatie Zwolle

Redactie HaberArnhem.nl schrijft  niet over liquidatie Zwolle

De redactie van HaberArnhem.nl heeft besloten om niet meer te publiceren over de liquidatie van de twee broers in Zwolle. De schutter zou volgens de politie uit de omgeving van Arnhem komen. (Foto/ screenshot Youtube)

60.000 anderen zien dit ook maandelijks

Twee broers doodgeschoten in Zwolle
Vorige week werden de twee broers Huseyin en Ali Torunlar neergeschoten in een McDonald’s in Zwolle. Mede omdat de McDonald’s vol was met kinderen en de liquidatie op klaarlichte dag gebeurde was dit het nieuws van de week. Nog steeds is dit het gesprek van de dag, ook in Arnhem.

HaberArnhem.nl heeft meer bereik
Vanwege de relatie van de schutter en de slachtoffers met Arnhem en verschillende Arnhemmers heeft de redactie besloten om geen nieuws meer te delen. In tegenstelling tot De Gelderlander en andere kranten wordt HaberArnhem.nl door de Turkse en etnische gemeenschap goed gelezen. En kunnen wij niet zomaar aandacht besteden aan geruchten of nieuws dat nog geen nieuws is.
We hebben bewust ook niets gedeeld over de slachtoffers en schutter toen de redactie al veel eerder, dan andere media, nieuws ontving over allerlei details. Dit is overigens vaker het geval bij bepaalde nieuwsberichten waar HaberArnhem.nl veel eerder bij de bron is dan andere media.

Vanwege het feit dat HaberArnhem.nl werkt met een kleine redactie en vrijwilligers is het niet haalbaar om ons werk optimaal uit te voeren bij zo een dossier. Om miscommunicatie en vervelende gevolgen voor de families te voorkomen is het daarom verstandiger om niets te delen.

ReactiesRelated Articles

‘Waarom Turkije code oranje heeft snap ik nog steeds niet’

De bekende Make-Up Artist Nehir Karacabay van MP Brows is terug van vakantie. Dit maakte de Ombre-expert bekend via social

Alle woningen House of Arnhem verhuurd

Alle woningen van House of Arnhem (voormalig ING kantoor) aan de Velperweg zijn verhuurd. Dit maakte het bedrijf bekend via

SWOA organiseert bijeenkomst voor ouderen om babbeltruc te voorkomen

Op maandag 10 en woensdag 12 oktober organiseert SWOA (Stichting Welzijn Ouderen Arnhem) in samenwerking met de gemeente Arnhem, de