Geslaagde iftar programma van Turkse ondernemers bij Musis Arnhem

Geslaagde iftar programma van Turkse ondernemers bij Musis Arnhem

Mustafa Koyuncu – Arnhem

De Turkse ondernemersvereniging TOV Arnhem heeft een geslaagde iftar programma georganiseerd bij Musis in het centrum van Arnhem. Onder de aanwezigen waren behalve veel Arnhemse ondernemers, ook de Turkse Consul-Generaal Tuna Yücel Modrak en Volkan Ümit Aktaş (Economische Zaken) van de Turkse consulaat uit Deventer, gemeenteraadsleden, HOTİAD voorzitter Hikmet Gürcüoğlu, TOV-Utrecht voorzitter Ömer Soner, MUSİAD vice-voorzitter Abdullah Atasever, Türkiyem moskee voorzitter Galip Aydemir, Haykem voorzitter Ibrahim Günay, Ayasofya moskee voorzitter Bahaeddin Budak, diverse vertegenwoordigers van religieuze instellingen aanwezig. (Press Foto: Mustafa Koyuncu)

60.000 anderen zien dit ook maandelijks

De ondernemers hebben zware tijdens meegemaakt

Voor de iftar maaltijd sprak TOV-voorzitter Harun Turt de aanwezigen toe: ,,Heel lang zijn we niet bij elkaar gekomen. Ongeveer twee jaar lang hebben we vanwege de pandemie geen activiteiten kunnen en mogen organiseren. De heilige maand Ramadan heeft ons weer bij elkaar gebracht. De Ramadan is een maand waarbij mensen bij elkaar komen, het is ook een maand waarbij mensen elkaar opzoeken wanneer men elkaar lang niet heeft gesproken. De ondernemers hebben zware tijden meegemaakt tijdens deze pandemie en hebben een crisis overleefd. Sinds ongeveer een maand hebben de ondernemers weer iets meer hoop en lijkt alles weer te gaan zoals vroeger. Met God zijn wil hopen we dat de we komende periode leuke maanden gaan beleven en verwachten we dat weer goede zaken kunnen doen.”

Yurt verklaarde verder dat ze verwachten dat de samenwerking met de gemeente Arnhem in de toekomst nog beter zal worden. Speciaal dank was er ook voor het bestuur van Musis vanwege het beschikbaar stellen van de zaal en alle aanwezigen voor hun bijdrage.

Turkse ondernemers hebben meer dan alleen een economische waarde

De Turkse Consul Generaal Tuna Yücel Modrak verklaarde in haar toespraak hoe belangrijk Turkse ondernemers zijn in deze regio Arnhem en omgeving. Behalve economische waarden hebben de leden van TOV ook sociaal en cultureel een missie als ondernemers. Modrak vervolgde haar toespraak als volgt: ,,Turkije en Nederland zijn belangrijke handelspartners en beide landen hebben veel economische belangen. Nederlandse bedrijven staat ook bovenaan als het gaat om landen die investeren in Turkije.

Turkse export naar Nederland is weer enorm gestegen

Ondanks een coronacrisis in 2020, heeft Turkije in 2021 een stijging van de export naar Nederland gehad van 33%. In totaal ging het om een bedrag van 6,7 miljard dollar. In totaal was de handel tussen Turkije en Nederland in 2021 goed voor 11,2 miljard dollar. De stijging wordt ook veel krachtiger verwacht in 2022. De eerste twee maanden in 2022 zijn, in vergelijking met de eerste twee maanden in 2021, dan ook veel succesvoller met een stijging van 40,5%. We willen dit ook met uw steun naar een hoger level brengen dan waar we nu al zijn.”

De Consul Generaal van Turkije was ook lovend over de organisatie en alle vrijwilligers. ,,Ik wil iedereen bedanken voor zijn of haar bijdrage aan deze avond. Ik hoop dan ook dat de maand Ramadan ons allen veel positiefs zal brengen en wens iedereen een hele fijne iftar.”

Bereik Arnhem en omgeving en verschijn in alle artikelen

ReactiesRelated Articles

Nepnieuws over aanvragen Turkse werknemers. Trap er niet in

In de landelijk media is er een wederom een artikel verschenen over aanvragen van Turkse werknemers die hier als kennismigrant

Gastromoon nachtwinkel groot succes door broers Sam en Sam

De Gastromoon aan de middachtensingel in Arnhem is alweer een tijdje in handen van de gebroeders Samir en Samim zijn

Veel bekenden tijdens iftar-diner in Presikhaaf

Het jaarlijkse iftar-diner van de Turkiyem moskee in de Arnhemse wijk Presikhaaf werd zondagavond goed bezocht door verschillende gasten en