Meer dan 1000 Arnhemmers bij iftar maaltijd Türkiyem moskee

by AMS97531A123 | 28 april 2022 02:00

Woensdagavond, tijdens Koningsdag, kwamen rond 20.00 uur meer dan 1000 Arnhemmers bij elkaar voor een iftar programma van de Türkiyem moskee in de Arnhemse wijk Presikhaaf. Vanwege Koningsdag was het veel drukker dan voorgaande jaren.

60.000 anderen zien dit ook maandelijks

Twee jaar lang geen grote iftar
Twee jaar lang was er geen iftar maaltijd vanwege de pandemie en de richtlijnen van de overheid. Nu het weer mocht, heeft het bestuur van de Türkiyem moskee extra vrijwilligers ingezet en tafels geregeld om de drukte aan te kunnen.

Volle bak met meer dan 1000 bezoekers
Wederom een volle bak met meer dan 1000 Arnhemmers die gezamenlijk luisterden naar Koran recitaties van de hoofdimam en een korte lezing over het belang van dit soort sociaal maatschappelijke activiteiten in de wijk. Voorzitter Galip Aydemir was positief over de enorme opkomst na corona en was de vrijwilligers dankbaar voor hun inzet: ,,We wisten niet hoe druk het zou worden, en dan wordt je toch emotioneel als je ziet dat alle tafels en stoelen bezet zijn.’’

Maaltijd wordt kosteloos aangeboden
De Turkiyem moskee in Arnhem organiseert jaarlijks een iftar maaltijd tijdens de heilige maand Ramadan voor haar leden en bezoekers. De maaltijden worden kosteloos aangeboden door de moskee, met onder andere steun van lokale sponsoren en donaties.

Met ongeveer 900 leden behoort de Türkiyem moskee tot een van de grootste verenigingen in de stad en regio Arnhem/Nijmegen.

Source URL: https://haberarnhem.nl/2022/04/28/meer-dan-1000-arnhemmers-bij-iftar-maaltijd-turkiyem-moskee/