Waarom De Gastronoom beter scoort dan Ortam in Rotterdam?

Waarom De Gastronoom beter scoort dan Ortam in Rotterdam?

De food redactie van HaberArnhem.nl heeft de grill gerechten van De Gastronoom aan de middachtensingel in Arnhem en restaurant Ortam (vestiging Kuip) in Rotterdam vergeleken met elkaar. Het resultaat is bijzonder positief voor het restaurant in Arnhem. We waren vooral benieuwd waarom het tijdens de Ramadan elke dag vol was bij De Gastronoom.

60.000 anderen zien dit ook maandelijks

Heerlijke grill gerechten bij beide restaurants
Beide restaurants hebben heerlijke grill gerechten waaronder kalf, kip, rund en lam als vleessoorten. Restaurant Ortam is iets exclusiever met garnalen en zalm bij de ‘All You Can BBQ’ in vergelijking met De Gastronoom. Bij Ortam krijg je ook verschillende heerlijke soorten groenten om te grillen. Die ze weer bij de Gastronoom niet hebben. Daar mag je het doen met een halve tomaat en groene peper bij de grill gerechten.

Belangrijke pluspunten voor De Gastronoom
Maar De Gastronoom heeft weer andere pluspunten ten opzichte van restaurant Ortam. Bij Ortam krijg je bijvoorbeeld geen gekartelde mes en is het een mega opgave om een stuk vlees te snijden. Hierdoor duurt het langer om een stuk vlees te snijden, omdat er geen andere messen zijn. Het eet dan ook alles behalve fijn. Bij De Gastronoom hebben de klanten hier juist geen last van omdat er een speciale vleesmes is bij deze gerechten.

BBQ grill bij Ortam Rotterdam (screenshot youtube)


Een ander minpunt bij Ortam is de grillplaat voor het grillen van vlees en groente. Als een groep gaat grillen is de grillplaat na een korte tijd helemaal zwart. Het reinigen is dan ook niet meer mogelijk. Ook is er geen keukengerei om de grillplaat schoon te maken. Zelfs de medewerkers reageren verbaasd als gevraagd wordt naar een oplossing.

De houtskool grill bij De Gastronoom in Arnhem scoort hier ook beter in omdat de grill gerechten niet in aanraking komen met een pikzwarte plaat. Dit is later ook te merken aan de kwaliteit van het vlees. Overigens is de kwaliteit van het vlees bij Ortam ook uitstekend, totdat de grillplaat helemaal zwart is.

Grill gerecht bij De Gastronoom

Robot-obers bij Ortam zeer bijzonder
De robots doen het bij restaurant Ortam wel uitstekend, terwijl ze die weer niet hebben bij de Gastronoom in Arnhem. Ondanks dat de bruto winkeloppervlakte van de Gastronoom kleiner is dan die van Ortam is het bijzonder om ’Robot-obers’ te zien. Dit betekent niet dat de service bij De Gastronoom slecht is. Dit onderdeel is dan ook niet helemaal te vergelijken.

Het artikel is niet gesponsord door een van de bovengenoemde bedrijven. Ook is er geen contact geweest met de bedrijven, om de waarnemingen niet te laten beïnvloeden. Ook is het wel zo eerlijk om te vermelden dat het bij Ortam tijdens de Ramadan ook steeds vol was.

ReactiesRelated Articles

Gelders Archief plaatst hele oude foto’s van Arnhem online

Het Gelders Archief heeft ongeveer 9800 kleurendia’s van het Gemeentearchief Arnhem op internet gezet. De beelden zijn sindskort online te

Ikea Duiven plaatst attractie voor kids met grootste bedrijf van Nederland

Ikea Duiven plaatst dit weekend een draaimolen en zweefschommel voor de kids. Reacties

Sneeuw slechtste timing voor Hennepkwekerij in Dieren

Voor deze kweker(s) was vrijdag de 13e in combinatie met sneeuw de slechtste timing voor hun hennepkwekerij. Reacties