Volgens bronnen is de brand bij Arnhemse meubelzaak aangestoken

Volgens bronnen is de brand bij Arnhemse meubelzaak aangestoken

De politie hield al rekening met een brandstichting en verzocht getuigen (twee mannen die daar liepen) zich te melden. Dit naar aanleiding van de brand bij de Arnhemse meubelzaak aan de Boulevard Heuvelink in Arnhem. De brand brak, op vrijdag 15 april in de nacht uit, in het winkelpand aan de bekende doorgaande weg van het centrum van Arnhem.

Brandstichters hebben bewoners eerst gewaarschuwd

Diverse bronnen melden aan de redactie van HaberArnhem.nl dat de brand is aangestoken door meerdere verdachten. Om hoeveel verdachten het exact gaat is niet bekend. De verdachten zouden eerst het winkelpand en depot hebben volgespoten met benzine. Daarna zou de voorzijde eerst in brand zijn gestoken. Opmerkelijk genoeg zijn de bewoners eerst wakker geschreeuwd, alvorens ze de achterzijde in brand hebben gestoken. Of er ook is aangebeld door de brandstichters is niet helemaal duidelijk. Bronnen bevestigen dit aan de redactie van HaberArnhem.nl naar aanleiding van inzage van de camerabeelden.

(ads)

Vlammenzee verspreidde zich supersnel

Dit verklaart ook achteraf waarom de vlammenzee zich supersnel verspreidde, waardoor alle appartementen in de buurt direct werden ontruimd. De brandweer was in eerste instantie ook maar met een wagen terplekke, omdat de brandweer niet had kunnen weten dat het winkelpand vol zat met benzine of iets anders wat zo brandbaar was.

Brandstichters wel of niet goed in beeld

Of de verdachten ook herkenbaar in beeld zijn op camerabeelden is niet duidelijk. Als dat wel het geval zou zijn had de politie mogelijke verdachten al opgepakt voor een eventueel verhoor. Alhoewel bij een onderzoek dit niet altijd het geval hoeft te zijn als verdachten bijvoorbeeld afgeluisterd gaan worden om nog meer bewijs te verzamelen.

Het winkelpand van de meubelzaak is nog steeds niet opgeruimd blijkt uit een recente bezoek. Het winkelpand is total loss. Er is ook nog niets opgeruimd door bedrijven die dit meestal doen na een brand. Mogelijk loopt het onderzoek nog en zijn de verzekeringsbedrijven in afwachting van stukken en rapporten om tot een besluit te komen.

ReactiesRelated Articles

Ijssalon Trio aan de Steenstraat is altijd druk

Ijssalon Trio aan de Steenstraat in Arnhem is altijd heel erg druk. Dit is natuurlijk ook niet zomaar. Volgens velen

MMA-vechter Venom vangt tegenstander met Pokéball na een brute knock-out

De hele wereld is er ongeveer mee bezig. Het onderwerp Pokémon is niet meer te missen in de samenleving. Reacties

Ozzy ‘TankNation’ gespot tijdens vrijdaggebed in Arnhem

Het vrijdaggebed voor de moslims heeft ook een sociale functie. Vanwege de verplichting om het gebed gezamenlijk uit te voeren