Bijzondere functie voor PvdA’er Mark Lauriks

Bijzondere functie voor PvdA’er Mark Lauriks

Mark Lauriks komt terug in de Arnhemse politiek. De bekende Arnhemmer en adviseur van burgemeester Ahmed Marcouch is door de PvdA voorgedragen als wethouder. Dit maakte de partij gisteren bekend.

60.000 anderen zien dit ook maandelijks

Mark Lauriks trots op voordracht als wethouder

Lauriks zelf is trots op zijn voordracht als wethouder ‘voor de mooiste stad van Nederland’. ,, Als geboren en getogen Arnhemmer vind ik het een grote eer om mij op deze manier voor Arnhem te mogen gaan inzetten. ”, aldus een trotse kandidaat-wethouder. Mark Lauriks is geen onbekende in de stad. De 40-jarige rasechte politicus is zes jaar afdelingsvoorzitter geweest van de PvdA in Arnhem. Nog voordat hij strategisch adviseur werd van burgemeester Marcouch. Daarvoor werkte hij onder andere bij het Openbaar Ministerie.

Opkomen voor alle Arnhemmers

,,Als wethouder wil ik opkomen voor alle Arnhemmers, maar in het bijzonder ook voor die mensen voor wie Arnhem niet of niet meer die mooie stad is, omdat zij niet rondkomen, of onzeker zijn over hun toekomst.”

Lauriks moet wel weer verplicht verhuizen naar Arnhem

Lauriks moet wel wel weer verhuizen naar Arnhem, omdat hij destijds in Oosterbeek is gaan wonen. Zijn partner Marinka Mulder is namelijk wethouder in de gemeente Renkum. En als wethouder ben je verplicht in de gemeente te gaan wonen waar je de functie hebt. Een unieke situatie, omdat beide wethouders binnen de eigen gemeentegrenzen moeten wonen. Dat worden dus nog leuke keukentafelgesprekken voor de twee wethouders.

ReactiesRelated Articles

Tiktok filmpje Arnhemmer is al 2,3 miljoen keer bekeken

Tiktok was eerst een dans en deel app voor kleine meiden. Maar dat is al jaren niet meer zo sinds

Veel irritatie bij Intratuin vanwege ‘gedwongen pinnen’

Volgens een boze klant van Intratuin is de vestiging in Arnhem (Presikhaaf) illegaal bezig door klanten gedwongen te laten pinnen.

Bekende voetballer gespot tijdens boodschappen in Presikhaaf

De bekende Arnhemse voetballer,Yasin Köylü  met de bijnaam Speedy, werd zaterdagmiddag gespot bij de grote Turkse supermarkt Güven in Arnhem.