Advocaat Özkara: ”Besluit Nederland botst met verdrag van Ankara”

Advocaat Özkara: ”Besluit Nederland botst met verdrag van Ankara”

Afgelopen week heeft Inspraak Orgaan Turken (IOT) en advocaat Ismet Özkara een persverklaring afgegeven over een wet die in januari 2021 is ingegaan met betrekking tot de nieuwe Wet Inburgering voor Turken die zich in Nederland willen vestigen. Het ging vooral over de juridische strijd die inbreuk maakt op vele levens van Nederlandse Turken.

Verplicht examen voor Turken die naar Nederland willen komen

Waar het om draait is dat de nieuwe Wet Inburgering in strijd is met het Associatieverdrag van Ankara. Met de nieuwe wet dien je bij een gezinshereniging met je partner, die naar Nederland wil komen, eerst verplicht te moeten inburgeren in Turkije alvorens je naar Nederland komt. Dit is ook van toepassing op geestelijke verzorgers en imams die voor een paar jaar naar Nederland komen. Dus als je verliefd bent op een Turkse dame of man, moet diegene eerst een examen afleggen in Istanbul of Ankara, alvorens hij naar Nederland kan komen.

60.000 anderen zien dit ook maandelijks

Grenzen gaan dicht voor Turken

Een examen kan best lang duren! En als je het niet haalt moet je weer acht weken wachten op een volgende sessie. En omdat Turkije net even iets groter is dan Nederland zijn die reizen naar Istanbul en Ankara ook niet zomaar gedaan. De examens worden namelijk afgelegd bij de Nederlandse Ambassade. Volgens critici gaat het om een beperking waarbij de grenzen ook dicht worden gegooid.

Advocaat Özkara is het niet eens met de nieuwe wet

Volgens Advocaat Özkara is niemand tegen het leren van Nederlands. ,,,Maar wat de overheid nu doet, met de nieuwe wet inburgering, is in strijd met het verdrag van Ankara, waarbij is afgesproken dat Turkse onderdanen geen andere behandeling krijgen dan andere Europese inwoners.” Ergens is het ook komisch omdat Nederland geen enkele belemmeringen opvoert voor grote ketens die vestigingen hebben in Nederland en waar alleen Engels wordt gesproken. Nog zo een vraag tijdens een inburgeringsexamen was of je weet of de Spaanse Koning protestants of christelijks was?

Nieuwe wet is van toepassing op Turken

Advocaat Özkara vervolgt verder: ,,De nieuwe wet inburgering is van toepassing op Turken die naar Nederland willen komen. Bulgaren, Polen, Duitsers, Belgen en Spanjaarden niet hoeven te inburgeren als Europese onderdanen.’‘ Die schijnen al goed ingeburgerd te zijn alvorens ze naar Nederland komen. Ook Canadezen en mensen uit Zuid-Korea hoeven niet in te burgeren als ze naar Nederland komen.

Volgens het Kabinet zijn Turken niet voldoende geïntegreerd en is dit van toepassing op Turken. Een van de bizarre argumenten is dan ook dat Turken geen kansen maken op de arbeidsmarkt, terwijl bijna de helft van de Turken in de zorg werkt als zzp’er, een kebabzaak heeft of op een andere manier ondernemend actief is in Nederland.

De nieuwe Wet Inburgering is van toepassing:

  • Voor partners die uit Turkije komen vanwege een gezinshereniging
  • Voor imams
  • Voor Nederlandse inwoners, die geen verblijfsvergunning hebben en een verzoek tot gezinshereniging doenRelated Articles

Elsweide organiseert iftarmaaltijd als enige voetbalclub in Arnhem

Voetbalvereniging Elsweide uit Arnhem organiseerde afgelopen zaterdag een iftarmaaltijd voor spelende en niet spelende leden van de club uit de

Ken jij ook zo’n fenomenale chauffeur

Deze vrachtwagenchauffeur is lekker zingend aan het rijden tot dat hij de file ziet. Dan begint hij met vloeken en schelden.

Ibn-i Sina begonnen met nieuwe aanmeldingen vanwege enorme belangstelling

Nieuwe leerlingen vanaf vier jaar kunnen zich nu al inschrijven voor het schooljaar 2017-2018. Bij basisschool Ibn-i-Sina groeit het leerlingenaantal

Geverifieerd door MonsterInsights