Extra geld voor Arnhemmers die deze winter niet rond kunnen komen

Extra geld voor Arnhemmers die deze winter niet rond kunnen komen

Nu de prijzen van energie en levensmiddelen enorm zijn gestegen gaan Arnhemmers met een bijstandsuitkering of een laag inkomen extra geld en hulp krijgen om rond te komen. Het gaat hierbij ook om een extra energietoeslag van 750 euro. Regels voor bijzondere bijstand worden verruimd met betrekking tot het aanschaffen van bijvoorbeeld een wasmachine.

Het voorstel hierover is naar de gemeenteraad verzonden. Verwacht wordt dat de Arnhemse raad dit dan ook massaal zal steunen. Het voorstel moet ook zorgen voor extra energiecoaches die gaan adviseren over het besparen van energie.

Inwoners Arnhem hebben behoefte aan hulp

In een verklaring van de gemeente zegt wethouder Mark Lauriks het volgende: ‘Onze inwoners hebben nú behoefte aan hulp. We kunnen niet meer wachten op landelijke maatregelen, we moeten nú iets doen voor onze inwoners. Dat kunnen we als gemeente regelen en die verantwoordelijkheid nemen we dan ook’, zegt wethouder bestaanszekerheid Mark Lauriks. ‘Arnhemmers schieten in de stress omdat ze het financieel niet meer kunnen bolwerken. Elke week krijgen we honderden telefoontjes van inwoners met een roep om hulp. We gaan hen nú helpen om te voorkomen dat ze verdere schulden krijgen of letterlijk ziek worden van de zorgen’.

Extra energietoeslag voor Arnhemmers met een bijstandsuitkering

Iedere inwoner met een bijstandsuitkering krijgt eenmalig een energietoeslag van € 250 extra, bovenop de € 500 die al door het Rijk is toegezegd. Dat geldt ook voor inwoners met een laag inkomen die eerder de energietoeslag al hebben aangevraagd en bij wie deze ook is toegekend. Deze € 750 krijgen ze binnen enkele weken automatisch op hun rekening gestort. Meer informatie is te vinden via extra energietoeslag Arnhem voor lage inkomens.

Arnhem zet in op een noodplan om de energiekosten te laten dalen. Ook wil wethouder Lauriks de koopkracht van Arnhemmers deze winter beschermen. Hiervoor wordt onder meer een energiearmoedefonds van €5 miljoen aangewend. In totaal gaat het om een inzet tot ongeveer €12,5 miljoen



Related Articles

Paraplu en flesjes water meenemen tijdens extreme hitte

Het is vanaf dinsdag tot en met vrijdag extreem warm in heel Nederland. Woensdag en donderdag is de verwachting dat

Verbod op Halal slachten voor bekende slager uit Arnhem

Alles leek normaal te gaan, zo vlak voor het offerfeest. Het veranderde zodra de slager een telefoontje ontving en niet

Arnhemmers betalen straks 35 euro als ze Duitsland in rijden

Naar Duitsland gaan zal in de toekomst veel meer gaan kosten dan voorheen. Nederlanders moeten straks een ‘Vignet’ aanschaffen als

Geverifieerd door MonsterInsights