Extra geld voor Arnhemmers die deze winter niet rond kunnen komen

Extra geld voor Arnhemmers die deze winter niet rond kunnen komen

Nu de prijzen van energie en levensmiddelen enorm zijn gestegen gaan Arnhemmers met een bijstandsuitkering of een laag inkomen extra geld en hulp krijgen om rond te komen. Het gaat hierbij ook om een extra energietoeslag van 750 euro. Regels voor bijzondere bijstand worden verruimd met betrekking tot het aanschaffen van bijvoorbeeld een wasmachine.

Het voorstel hierover is naar de gemeenteraad verzonden. Verwacht wordt dat de Arnhemse raad dit dan ook massaal zal steunen. Het voorstel moet ook zorgen voor extra energiecoaches die gaan adviseren over het besparen van energie.

Inwoners Arnhem hebben behoefte aan hulp

In een verklaring van de gemeente zegt wethouder Mark Lauriks het volgende: ‘Onze inwoners hebben nú behoefte aan hulp. We kunnen niet meer wachten op landelijke maatregelen, we moeten nú iets doen voor onze inwoners. Dat kunnen we als gemeente regelen en die verantwoordelijkheid nemen we dan ook’, zegt wethouder bestaanszekerheid Mark Lauriks. ‘Arnhemmers schieten in de stress omdat ze het financieel niet meer kunnen bolwerken. Elke week krijgen we honderden telefoontjes van inwoners met een roep om hulp. We gaan hen nú helpen om te voorkomen dat ze verdere schulden krijgen of letterlijk ziek worden van de zorgen’.

Extra energietoeslag voor Arnhemmers met een bijstandsuitkering

Iedere inwoner met een bijstandsuitkering krijgt eenmalig een energietoeslag van € 250 extra, bovenop de € 500 die al door het Rijk is toegezegd. Dat geldt ook voor inwoners met een laag inkomen die eerder de energietoeslag al hebben aangevraagd en bij wie deze ook is toegekend. Deze € 750 krijgen ze binnen enkele weken automatisch op hun rekening gestort. Meer informatie is te vinden via extra energietoeslag Arnhem voor lage inkomens.

Arnhem zet in op een noodplan om de energiekosten te laten dalen. Ook wil wethouder Lauriks de koopkracht van Arnhemmers deze winter beschermen. Hiervoor wordt onder meer een energiearmoedefonds van €5 miljoen aangewend. In totaal gaat het om een inzet tot ongeveer €12,5 miljoenRelated Articles

Waar moeten de kerstbomen ingeleverd worden?

In de week van 4 tot en met 8 januari worden de kerstbomen opgehaald. Deze week worden ook alle groene

Brievenbus en ramen opgeblazen terwijl bewoonster thuis is

Zaterdagavond rond 21.00 uur is er een brievenbus opgeblazen. Hierbij zijn ook meerdere ramen vernield.

De eerste Turkse vrouw op de motor van Turkije naar Afrika

De Turkse vrouw gaat op de motor van Turkije naar Afrika.

Geverifieerd door MonsterInsights