Essent laat gezin uit Arnhem in de steek

Essent laat gezin uit Arnhem in de steek

Essent doet er alles aan om het gas van een gezin uit Arnhem af te sluiten. Dit blijkt uit een gesprek, dat in handen is van de redactie, waarbij Essent dreigt met het afsluiten van het gas als er geen 922 euro wordt overgemaakt voor 24 september. Een betalingsregeling is ook geen optie ondanks herhaalde pogingen van een wanhopige vader.

HaberArnhem heeft gesprek met Essent gelezen

Uit onderzoek van HaberArnhem blijkt dat het gaat om een achterstand van een maand gaat, en een waarborgsom dat nog niet betaald zou zijn. Met allerlei incassokosten en aanmaningen is het bedrag verhoogd tot 922 euro. Dat zou dus best nog moeten meevallen als het maandelijks overgemaakt kan worden. De medewerker van Essent weigert een betalingsachterstand omdat deze Arnhemmer niet eerder heeft gereageerd. Essent zou dus niets kunnen betekenen!.

Vader weet niet wat te doen

De wanhopige Arnhemmer, vader van drie kinderen, weet niet wat hem overkomt. Hij smeekt ook letterlijk, is te lezen in de chatsessie, om een regeling omdat hij niet weet wat hij zonder gas of elektriciteit moet doen. Vooral omdat hij ook niet meer kan doen. Hij heeft een baan, maar ook heel veel vaste lasten. Daarbij komt ook nog eens dat hij veel andere regelingen heeft die hij maandelijks afbetaald. Er is dus helemaal geen ruimte om het bedrag van 922 euro te betalen. De redactie heeft namelijk ook inzage gehad in de bankafschriften.

Dit gun je echt niemand

In het gesprek zegt de Arnhemmer ook, dat hij dit niemand gunt. ‘Ook u als medewerker van Essent gun ik dit niet. Je kunt toch niet in de wintermaanden, zonder gas of elektriciteit zitten. Ook al is het mogelijk voor een korte periode. Het blijft onmenselijk om dit mee te maken in een stad als Arnhem’, zegt hij tegen de redactie.

Essent weigert hulp aan Arnhemmer

Of deze Arnhemmer in aanmerking gaat komen voor alle nieuwe maatregelen is nog maar de vraag. Essent weigert hulp, ondanks dat het ‘graag wilt helpen’. Weigert dus ook een betalingsregeling. Een rondvraag bij enkele (zakelijke) Essent klanten zorgde voor nog meer verbazing bij de redactie. Het bedrijf heeft enkele dagen geleden nieuwe tarieven verzonden aan (zakelijke) klanten. Een bekende pizzeria in Arnhem mag hierdoor vanaf oktober al 3300 euro gaan betalen in plaats van het maandelijkse bedrag van ongeveer € 1500,- .

De klantenservice van Essent was niet bereikbaar. We hebben het een paar keer geprobeerd via de website (zie foto) en telkens hadden we maar tussen de 5000 en 7000 wachtenden voor ons. Mocht u denken dat dit een grapje is ofzo? Helaas! we moeten u teleurstellen! Zodra Essent, straks wel reageert, plaatsen we dat in het artikel.

Hulp van de gemeente Arnhem bij een te hoge energierekening?Related Articles

Burgemeester Marcouch maakt gehakt van amateur-relschoppers in Presikhaaf

Arnhem heeft het als redelijk grote stad veel beter gedaan dan Amsterdam, Rotterdam of Eindhoven waar het al dagen onrustig

Speler Turkse topclub gespot in Presikhaaf Arnhem

Middenvelder Ferdi Kadioglu van de Turkse topclub Fenerbahce werd vanochtend in Arnhem gespot. De voormalige speler van NEC was op

Tweede keer grote brand woning in Dieren aan de Lindelaan

Donderdagavond stond er een woning in brand aan de Lindelaan in Dieren.

Geverifieerd door MonsterInsights