Bekende Turkse bakker klaagt over energienota van 5000 euro

Bekende Turkse bakker klaagt over energienota van 5000 euro

De bekendste Turkse bakker in de regio Arnhem Nijmegen, Hasan Ozkara van Bakkerij Divan, klaagt ook over de hoge energienota die hij heeft ontvangen. (foto: screenhot youtube)

In een interview met een regionale nieuwszender geeft hij aan dat hij 5000 euro mag gaan betalen in plaats van zijn maandelijkse termijnbedrag van rond de 1900 euro. Veel hoop heeft Ozkara niet op de maatregelen van de overheid, omdat hij verwacht dat vooral de grote ketens in aanmerking zullen komen voor ondersteuning. ,,Maar wij als kleine ondernemers worden niet altijd goed geholpen. Dat hebben we ook tijdens coronat gezien.’’

Ozkara legt verder uit hoe zwaar zij het gaan krijgen als bakkers: ,,Wij kunnen de broodprijzen niet met 100% verhogen, ondanks een energierekening dat met 163% is gestegen. We gaan letterlijk vechten om te overleven. Je kunt niet verwachten dat mensen opeens 4 euro gaan betalen voor Turks brood. Als Bakkerij Divan hebben we ook nog een maatschappelijke functie, die veel belangrijker is dan omzet. We gaan afwachten en kijken hoe we ons hieruit gaan redden, met of zonder steun van de overheid.’’

ReactiesRelated Articles

BEELDEN Minder slimme bende overvalt Arnhemmer in eigen woning

Twee weken geleden werd een 62-jarige man in zijn eigen woning overvallen door een ‘vijftal’. De man verwachtte een pakketje

BMV Makelaars: Hoogste aantal woningen verkocht in vier jaar

ARNHEM – De verkoopdynamiek bereikt in de gemeente Arnhem een hoogtepunt. In het vierde kwartaal van 2020 zijn de meeste

Turkse supermarkt komt weer met spotgoedkope aanbiedingen

De bekende Turkse supermarkt uit Arnhem, Guven Supermarkt, komt woensdag weer met megakortingen. Dit blijkt uit een nieuwe actiefolder die