Bekende Turkse bakker klaagt over energienota van 5000 euro

Bekende Turkse bakker klaagt over energienota van 5000 euro

De bekendste Turkse bakker in de regio Arnhem Nijmegen, Hasan Ozkara van Bakkerij Divan, klaagt ook over de hoge energienota die hij heeft ontvangen. (foto: screenhot youtube)

In een interview met een regionale nieuwszender geeft hij aan dat hij 5000 euro mag gaan betalen in plaats van zijn maandelijkse termijnbedrag van rond de 1900 euro. Veel hoop heeft Ozkara niet op de maatregelen van de overheid, omdat hij verwacht dat vooral de grote ketens in aanmerking zullen komen voor ondersteuning. ,,Maar wij als kleine ondernemers worden niet altijd goed geholpen. Dat hebben we ook tijdens coronat gezien.’’

Ozkara legt verder uit hoe zwaar zij het gaan krijgen als bakkers: ,,Wij kunnen de broodprijzen niet met 100% verhogen, ondanks een energierekening dat met 163% is gestegen. We gaan letterlijk vechten om te overleven. Je kunt niet verwachten dat mensen opeens 4 euro gaan betalen voor Turks brood. Als Bakkerij Divan hebben we ook nog een maatschappelijke functie, die veel belangrijker is dan omzet. We gaan afwachten en kijken hoe we ons hieruit gaan redden, met of zonder steun van de overheid.’’

ReactiesRelated Articles

Gebroeders Erdogan knallen in garage Vlamoven Arnhem

De gebroeders Erdogan hebben een mooi en goedlopend bedrijf weten te vestigen in Arnhem. Broer Ali en broertje Ahmet zijn

Gazelle geeft Stijn met spierziekte een e-bike

Dieren, 14 december 2017 – De e-bike maakt het dagelijks leven van kinderen met een spierziekte aanzienlijk gemakkelijker en prettiger.

Chaos in Presikhaaf door hevige regenbui

Het was vandaag in heel Arnhem chaos voor het verkeer en alle gebruikers. Rond 16:00 uur was het haast onmogelijk