Arnhemmer Ismet Özkara ontvangt prijs tijdens 7e Gouden Tulp Awards

Arnhemmer Ismet Özkara ontvangt prijs tijdens 7e Gouden Tulp Awards

Door Mustafa Koyuncu – Den Haag (Lahey)

De Gouden Tulp Awards en het ‘Republic Ball’, dat traditioneel elk jaar in Nederland wordt gehouden, vonden dit jaar voor de 7e keer plaats in Den Haag met een schitterende ceremonie. De ceremonie, georganiseerd door de bekende presentator Sa Baran, begon met een minuut stilte en daarna het Turkse volkslied en het Nederlandse volkslied.

De 7e Gouden Tulp Awards , georganiseerd ter nagedachtenis aan Cüneyt Arkın, ging verder met filmvertoningen bestaande uit films over Cüneyt Arkın en zijn interviews.

De openingstoespraak over de betekenis en het belang van de dag werd uitgesproken door de plaatsvervangend consul van het Turkse Consulaat-Generaal in Rotterdam, de heer Ali Erbaş. De heer Erbaş won de waardering van iedereen door het enthousiasme van de nacht met de gasten in de zaal tot het einde van de nacht te delen. De favoriete liedjes van Mustafa Kemal Atatürk werden gezongen en volksdansvoorstellingen werden gehouden tijdens de ceremonie.

Stichting helpt goede doelen tijdens Golden Tulp Award

In zijn toespraak zei erevoorzitter Bülent Türker: “Onze stichting, die tot doel heeft de waarden van de Republiek over de hele wereld levend te houden, behalve Turkije, en die elk jaar duizenden kinderen ondersteunt en wees- en zwerfdieren, blijft dienen als een door Nederland en Turkije geaccepteerde officiële stichting. Vele succesvolle individuen en organisaties zijn al 7 jaar bekroond met de Gouden Tulp Awards. Ons doel is om succesvolle individuen en organisaties te belonen.’ gezegd.

Naim Süleymanoğlu en Türkan Şoray waren er eerder ook bij

Bekende namen als Naim Süleymanoğlu, Türkan Şoray, Ediz Hun, Nukhet Duru en Fatma Girik waren er afgelopen jaren bij en dit jaar was bij de prijsuitreiking Yonca Evcimik aanwezig, de populaire naam van de Turkse popmuziek, woonde de prijsuitreiking bij. Haar inzet voor dierenrechten en haar muziekcarrière, zorgden ervoor dat zij de Gouden Tulp ereprijs kreeg. Evcimik, die werd geconfronteerd met de intense belangstelling van Turkse fans die in Nederland wonen, zong ’s nachts haar populairste liedjes. Miss Turkey Global Universe 2023 Miss Merve Üretim en Miss Belgium Chaira Van der veeren behoorden tot de bekende namen die de avond bijwoonden. Daarnaast waren er hele bijzondere gasten uit de wereld van kunst, politiek, sport, maatschappij en bedrijfsleven.

Veel bekende figuren uit Nederland

Bekende figuren uit Nederland waren ook van de partij, waaronder; jurist Tarık Saki, advocaten Mustafa Bal en Cem Çakır, het voltallige management van Fenerbahçe Nederland Vereniging, beroemde tandartsen Hülya -Ahmet Kaya uit Rotterdam, BM Sigortam directeur Mehmet Keskin, zakenvrouw Dilek Karabulut, Nimet Akgül, Rukiye Yalçın en de beroemde Amsterdamse architect Ecem Feray waren onder meer de gasten. Onder de aanwezigen waren ook Arif Yakışır, Songül Akkaya, Yunus Emre-directeur Adil Akaltın, Hamza Polat, Osman Elmaci en Hasan Tekten.

In de nacht werden gesigneerde truien van de vier grote teams die hun stempel op het Turkse voetbal hebben gedrukt, geveild om te worden overgedragen aan zwerfdieren en gehandicapten.

De hele nacht werden de 7e Nederlandse Gouden Tulp Awards uitgereikt aan hun eigenaren:

 • Prijs Filantroop van het Jaar – Voorzitter Nilgün Şahin namens Stichting Turks Vrijwilligers Nederland
 • Award Business Woman of the Year – Winnaar van groot succes in internationale rechtszaken, Atty. Funda Celen
 • Onderscheiding zakenman van het jaar – Murat Özbiçer
 • Prijs voor jonge ondernemer van het jaar – broers Huseyin Erdem en Yusuf Erdem
 • Gezondheid van het Jaar Award – Dr. Kubra Umar.
 • Advocaat van het Jaar Award – Av İsmet Özkara
 • Atleet van het Jaar Award – Nederlands en Europees kampioen kickboksen Tuncay Şanlıtürk
 • Vereniging van het Jaar Award – Voorzitter Asım Bölükbaş namens Turquoise Utrecht.
 • Cultuur- en kunstprijs van het jaar – Betül Aslı Bayram
 • Onderwijs van het Jaar Award – Emine Güney namens Güney Foundation
 • Special Jury Award of the Year – Alihan Uzun, het eerste Turkse standbeeld in Nederland
 • Persprijs van het jaar – Mahmut Eröztürk, actueel nieuws

Arnhemmer Ozkara kreeg de award voor zijn inzet als advocaat. Hij heeft veel Nederlanders en Turken bijgestaan met betrekking tot vraagstukken inzake belangrijke verdragen tussen Turkije en Nederland: ‘Ik ben trots op deze award. We zetten ons als kantoor al jaren in voor mensen die hun recht proberen te halen vanwege verdragen tussen Turkije en Nederland. Als je dan de erkenning krijgt voor het werk wat je doet, dan geeft dat je extra veel energie.’

De Duitsland Special Award, die dit jaar voor het eerst wordt uitgereikt, gaat naar Zeki ŞAHİN van Kanal Europe, Cüneyt Arkın Honor Award van Turkije ging naar Kanal D Nieuwscorrespondent İbrahim KONAR en de Gouden Tulp Award werden uitgereikt aan Yonca EVCİMİK, de geliefde stem van de Turkse popmuziek, door Bülent Türker, erevoorzitter van de Gouden Tulp Foundation.

Daarnaast werden de sponsors van de avond, Abdullah Polat, Pakyol Company uit Turkije, en Hamza Polat en Tabara uit Rotterdam bedankt en beloond.

De liedjes op deze avomnd, werden uitgevoerd met het prachtige concert van Ülkü Dursun.Related Articles

Alle woningen House of Arnhem verhuurd

Alle woningen van House of Arnhem (voormalig ING kantoor) aan de Velperweg zijn verhuurd. Dit maakte het bedrijf bekend via

20-jarige dader Arnhemse facebookmoord komt alweer vrij

De dader van de Arnhemse ‘facebookmoord’ in 2012 komt alweer vrij na vijf jaar. Volgens de rechter hoeft hij niet

Arnhem treurt om overlijden geliefde leraar Mehmet

De bekende Arnhemse oud-leraar Mehmet Caglayan is afgelopen vrijdag overleden. Verschillende bronnen uit Arnhem maakten hier melding van. Mehmet Caglayan

Geverifieerd door MonsterInsights