9-jarige Lina wint kookwedstrijd ‘Wie is de Chef Arnhem’

9-jarige Lina wint kookwedstrijd ‘Wie is de Chef Arnhem’

Arnhem heeft er een ’wereldkok’ bij gekregen. Onlangs werd de 9-jarige Lina Budak gekozen tot beste kok tijdens ’Wie is de Chef?’. Met alle aandacht voor gezonde voeding, moesten de kinderen een maaltijd voorbereiden.

De organisatie was in handen van Rijnstad en Kookjes. Samen werd de eerste editie van Wie is de Chef? georganiseerd. Het doel was dan ook, volgens een van de ouders, om kinderen in aanraking te brengen met gezonde voeding. Dat lukte ook aardig omdat de finalisten allemaal iets gezonds presenteerden.

(ads)

Lina Budak werd natuurlijk niet zomaar eerste, na de finale met sterke tegenstanders zoals Conchita Scholsberg (8) en Sophie Westhoven (9). De 9-jarige Lina, met roots uit Mardin, kookt ook vaak thuis en was volgens haar vader trots op de prijs. ’Het is heel leuk dat zij de eerste editie van ‘Wie is de Chef’ heeft gewonnen. Ze was er ook heel trots op. Zo weet ik zeker dat we ook gezond en lekker eten als mijn vrouw er niet is.’

De finale met drie meiden kwam tot stand na meerdere voorrondes met 88 kandidaten in de stad. Alle deelnemers waren rond de 8 of 9 jaar. In de finale stonden allerlei gezonde groenten en fruit klaar waar de finalisten iets leuks mee moesten maken.



Related Articles

Braderie (Kermes) in Arnhem-Zuid brengt mensen bij elkaar

De braderie, in het Turks Kermes, in Arnhem-Zuid zag er weer op en top uit! Stichting Lale organiseert weer drie

Uitdeelactie Arnhemse kapper flopt: Dakloze man blijkt toch niet dakloos te zijn

De Arnhemse kapper Roman Zemar deed iets goed voor daklozen in Arnhem en omgeving. De bekende kapper ging langs bij

Acht Arnhemse partijen tekenen Regenboog Stembusakkoord 

ARNHEM – Acht politieke partijen in Arnhem – Groenlinks, VVD, D66, PvdA, Arnhem Centraal, Partij voor de Dieren, CDA en

Geverifieerd door MonsterInsights