9-jarige Lina wint kookwedstrijd ‘Wie is de Chef Arnhem’

9-jarige Lina wint kookwedstrijd ‘Wie is de Chef Arnhem’

Arnhem heeft er een ’wereldkok’ bij gekregen. Onlangs werd de 9-jarige Lina Budak gekozen tot beste kok tijdens ’Wie is de Chef?’. Met alle aandacht voor gezonde voeding, moesten de kinderen een maaltijd voorbereiden.

De organisatie was in handen van Rijnstad en Kookjes. Samen werd de eerste editie van Wie is de Chef? georganiseerd. Het doel was dan ook, volgens een van de ouders, om kinderen in aanraking te brengen met gezonde voeding. Dat lukte ook aardig omdat de finalisten allemaal iets gezonds presenteerden.

(ads)

Lina Budak werd natuurlijk niet zomaar eerste, na de finale met sterke tegenstanders zoals Conchita Scholsberg (8) en Sophie Westhoven (9). De 9-jarige Lina, met roots uit Mardin, kookt ook vaak thuis en was volgens haar vader trots op de prijs. ’Het is heel leuk dat zij de eerste editie van ‘Wie is de Chef’ heeft gewonnen. Ze was er ook heel trots op. Zo weet ik zeker dat we ook gezond en lekker eten als mijn vrouw er niet is.’

De finale met drie meiden kwam tot stand na meerdere voorrondes met 88 kandidaten in de stad. Alle deelnemers waren rond de 8 of 9 jaar. In de finale stonden allerlei gezonde groenten en fruit klaar waar de finalisten iets leuks mee moesten maken.Related Articles

Weer een drugsdealer minder in Arnhem door oplettende wijkagent

In het kader van actieproject Schoon, Heel & Veilig is de politie in Arnhem druk bezig met het schoonvegen van

Arnhemse ondernemer wordt wekelijks twee keer aangehouden door politie

Het lijkt wel alsof HIT-teams in Arnhem en omgeving opdracht hebben gekregen om sommige ondernemers vaker te volgen. Helaas kunnen

Aykut is druk met hypotheken en leaseauto’s

Sinds zijn overstap en het starten van een eigen bedrijf is Arnhemmer Aykut Bozbiyik geen moment rustig geweest. De bekende

Geverifieerd door MonsterInsights