Na 22 jaar mag de AyaSofya moskee eindelijk bouwen

Na 22 jaar mag de AyaSofya moskee eindelijk bouwen

De AyaSofya moskee in Arnhem mag na 22 jaar en vijf andere locaties eindelijk een nieuwe moskee bouwen. De gemeenteraad van Arnhem stemde woensdagavond voor de bestemmingsplanwijziging waardoor er geen obstakels meer zijn. Alleen de VVD, SP, Forum voor Democratie en PVV stemden tegen.

Bestemmingsplan Fluvium Zuid A mag hierdoor gebruikt worden voor de bouw van een moskee met minaret. Een ruime meerderheid van de gemeenteraad van Arnhem stemde voor. Dit zorgde ook voor veel emotie bij de aanwezigen in de zaal.

(Ads)

De gemeenteraadsvergadering werd woensdagavond dan ook massaal bezocht door Arnhemmers die al langer dan 22 jaar hebben gewacht op groen licht van het stadsbestuur. Velen waren ook zichtbaar emotioneel toen duidelijk werd dat een meerderheid voor was.

Voorzitter Bahaeddin Budak van de Islamitische Unie was trots en erg blij liet hij weten via sociale media. Hij deelde een filmpje om aan te geven hoe belangrijk en historisch dit is voor Arnhem. Er komt Incha Allah een nieuwe moskee met minaret, dankzij steun van uw allen.



Related Articles

Arnhemse Sevval zingt voor Turkish Airlines in geweldige video

Songwriter Sevval Kayhan uit de Arnhemse wijk ‘Het Broek’ heeft een deal gesloten met Turkish Airlines en is te ‘zien’

VIDEO Voorvertoning Recep Ivedik 5 nu officieel

Sahan Gökbakar de man die deel 1 tot en met 4 van Recep Ivedik op zijn naam heeft staan.

Ophef na vondst illegaal vuurwerk bij 4 adressen in Schuytgraaf

Naar aanleiding van een melding van de moeder van een 11-jarige heeft de politie bij vier adressen in de Arnhemse

Geverifieerd door MonsterInsights