Na 22 jaar mag de AyaSofya moskee eindelijk bouwen

Na 22 jaar mag de AyaSofya moskee eindelijk bouwen

De AyaSofya moskee in Arnhem mag na 22 jaar en vijf andere locaties eindelijk een nieuwe moskee bouwen. De gemeenteraad van Arnhem stemde woensdagavond voor de bestemmingsplanwijziging waardoor er geen obstakels meer zijn. Alleen de VVD, SP, Forum voor Democratie en PVV stemden tegen.

Bestemmingsplan Fluvium Zuid A mag hierdoor gebruikt worden voor de bouw van een moskee met minaret. Een ruime meerderheid van de gemeenteraad van Arnhem stemde voor. Dit zorgde ook voor veel emotie bij de aanwezigen in de zaal.

(Ads)

De gemeenteraadsvergadering werd woensdagavond dan ook massaal bezocht door Arnhemmers die al langer dan 22 jaar hebben gewacht op groen licht van het stadsbestuur. Velen waren ook zichtbaar emotioneel toen duidelijk werd dat een meerderheid voor was.

Voorzitter Bahaeddin Budak van de Islamitische Unie was trots en erg blij liet hij weten via sociale media. Hij deelde een filmpje om aan te geven hoe belangrijk en historisch dit is voor Arnhem. Er komt Incha Allah een nieuwe moskee met minaret, dankzij steun van uw allen.

ReactiesRelated Articles

Supermarkt Güven heet concurrentie ‘welkom’ met stuntprijzen

Bij Guven Supermarkt in Presikhaaf zijn alle remmen losgegaan nu concurrent Mert Markt met aanbiedingen komt voor de opening van

‘Turkse bakker breekt record met 1000 lahmacuns’

Divan bakkerij uit Arnhem maakte onlangs bekend dat het met gemak 1000 lahmacuns kan maken in maar vijf uur tijd.

Politie gaat fietsen kosteloos graveren om diefstal te voorkomen

Arnhem kent nog steeds een te hoge aantal aan fietsendiefstallen. De politie wil dit verlagen en komt met een interessante