34-jarige Arnhemmer moet 6 jaar cel in voor poging doodslag

34-jarige Arnhemmer moet 6 jaar cel in voor poging doodslag

De rechtbank heeft een 34-jarige Arnhemmer veroordeeld tot een gevangenisstraf van 6 voor driemaal poging doodslag en het hebben van een automatische vuurwapen, geluidsdemper en heel veel bijbehorende munitie. Ook moet de Arnhemmer een schadevergoeding betalen aan alle slachtoffers. (Afbeelding van StockSnap via Pixabay)

Naar huis ex-partner in Westervoort

Medio april 2021, ging de man naar de woning van zijn ex-partner in Westervoort. Hij wilde zijn dochter zien, die jarig was. De woning zat op dat moment vol met familieleden van de ex-partner van de man. Hij belde aan en deinsde even later terug toen 2 mannen uit de woning direct op hem afkwamen. De man rende weg en op het grasveldje ontstond er al gauw duw- en trekwerk. De Arnhemmer pakte een mes uit zijn jaszak en rende daarna snel naar de parkeerplaats. Door een van de andere mannen werd hij pootje gehaakt en ontstond er een worsteling. Tijdens de worsteling werden de 2 mannen door het mes geraakt. De partner van 1 van de mannen werd ook met het mes geraakt, toen ze er naast stond.

(ads)

Automatische wapen in schuur ouders

Naar aanleiding van een verklaring van de 1 van de slachtoffers zocht de politie ook bij de ouders van de man naar de aanwezigheid van wapens. En dat bleek ook succesvol. In de schuur vond de politie een automatisch vuurwapen en een bijpassende geluidsdemper. De Arnhemmer had ook een grote hoeveelheid bijpassende munitie verstopt, samen met zijn wapen.

Geen sprake van zelfverdediging

Van zelfverdediging door de Arnhemmer was geen sprake volgens de rechtbank. Beroep op noodweer slaagde daardoor niet omdat het verdedigingsmiddel, het mes, niet in verhouding staat tot de aanval van 2 mannen die juist aanvielen om het gevaar van het mes af te wenden, aldus de rechtbank. Ook oordeelde de rechtbank dat er onvoldoende aanknopingspunten zijn om aan te nemen dat bij de Arnhemmers sprake was van hevige gemoedsbeweging (verstoring emoties) welke door de wederrechtelijke aanranding zou zijn opgewekt.

De rechtbank legt de man een gevangenisstraf van 6 jaar op. Op advies van de reclassering komt er ook nog een gedrag beïnvloedende en vrijheidsbeperkende maatregel. Alle slachtoffers krijgen een schadevergoeding. De twee mannen krijgen 25% minder aan vergoeding vanwege hun eigen aandeel in alle gebeurtenissen.

Extra korting op aanvullende- en tandartsverzekering bij BM LifeRelated Articles

Arnhem krijgt een nieuwe hookah shop bij ‘Klein Istanbul’

Arnhem krijgt er een nieuwe hookah shop bij volgens berichtgeving via social media. ‘Klein Istanbul’ straat van ArnhemDe eigenaar heeft

Zumra (1) heeft een zeldzame ziekte en jouw hulp nodig

Uit de inbox hebben wij een oproep gekregen om aandacht te besteden aan de situatie van de 1-jarige Zümra. Zümra

Turk moet incassobureau betalen, money is money LAN

Deze Turk in England krijgt te maken met een incassobureau en moet zijn openstaande bedragen betalen, dat doet hij met

Geverifieerd door MonsterInsights