Geen Halal vlees meer na sluiting Mert Markt

Geen Halal vlees meer na sluiting Mert Markt

De bekende Turkse supermarkt Mert Markt, een van de eerste Turkse supermarkten in Arnhem-Zuid gaat haar deuren sluiten. (Foto: Google Streetview)

Geen Mert Markt in Arnhem-Zuid

Begin november had het college van burgemeester en wethouders al een besluit genomen inzake het intern uitbreiden van de Lidl aan de Kruidenplein in Malburgen. Een vergunning over de uitbreiding is inmiddels officieel verleend. De geruchten over een sluiting van Mert Markt waren er al eerder, nadat bekend werd dat de Lidl begin augustus al een omgevingsvergunning had aangevraagd.

(ads)

Enorme domper voor Malburgen na sluiting Mert Markt

Dit is een enorme domper voor de wijk Malburgen waar Mert Markt gaat verdwijnen na tientallen jaren van zichtbaarheid aan de Akkerwindestraat en daarna het Kruidenplein in Malburgen. Lidl heeft namelijk niet het assortiment wat Mert Markt altijd had. Zo kun je, anno 2022, nog steeds geen Halal vlees, sucuk of speciale Turkse kaassoorten kopen bij de Lidl. Hierdoor is er ook geen winkel meer, met een halal vlees assortiment, na sluiting van Mert Markt aan het kruidenplein in Malburgen.

Positief nieuws voor klanten Mert Markt

Voor de klanten van Mert Markt is er wel nog positief nieuws omdat de vestiging bij winkelcentrum Presikhaaf open blijft. De locatie in Presikhaaf was al veel groter dan de vestiging in Arnhem-Zuid. Wat voor deal er is gesloten met de Lidl om de uitbreiding van Lidl te realiseren is niet bekend. Beide partijen zijn het in ieder geval eens geworden met elkaar.



Related Articles

Woning PvdA-raadslid ontruimd na gaslucht in nachtelijke uren

De woning van PvdA-raadslid Mehmet Sahan uit gemeente Rheden is in de nacht van vrijdag op zaterdag tijdelijk ontruimd. Een

27-jarige Turkse vrouw komt om het leven bij verkeersongeval

Een 27-jarige jonge vrouw is dinsdagochtend om het leven gekomen bij een verkeersongeval.

Burgemeester Kaiser van Arnhem te ziek en keert niet meer terug

Burgemeester Kaiser van Arnhem is te ziek om zijn functie als burgemeester van Arnhem weer op te pakken. Hij heeft

Geverifieerd door MonsterInsights