Geen Halal vlees meer na sluiting Mert Markt

Geen Halal vlees meer na sluiting Mert Markt

De bekende Turkse supermarkt Mert Markt, een van de eerste Turkse supermarkten in Arnhem-Zuid gaat haar deuren sluiten. (Foto: Google Streetview)

Geen Mert Markt in Arnhem-Zuid

Begin november had het college van burgemeester en wethouders al een besluit genomen inzake het intern uitbreiden van de Lidl aan de Kruidenplein in Malburgen. Een vergunning over de uitbreiding is inmiddels officieel verleend. De geruchten over een sluiting van Mert Markt waren er al eerder, nadat bekend werd dat de Lidl begin augustus al een omgevingsvergunning had aangevraagd.

(ads)

Enorme domper voor Malburgen na sluiting Mert Markt

Dit is een enorme domper voor de wijk Malburgen waar Mert Markt gaat verdwijnen na tientallen jaren van zichtbaarheid aan de Akkerwindestraat en daarna het Kruidenplein in Malburgen. Lidl heeft namelijk niet het assortiment wat Mert Markt altijd had. Zo kun je, anno 2022, nog steeds geen Halal vlees, sucuk of speciale Turkse kaassoorten kopen bij de Lidl. Hierdoor is er ook geen winkel meer, met een halal vlees assortiment, na sluiting van Mert Markt aan het kruidenplein in Malburgen.

Positief nieuws voor klanten Mert Markt

Voor de klanten van Mert Markt is er wel nog positief nieuws omdat de vestiging bij winkelcentrum Presikhaaf open blijft. De locatie in Presikhaaf was al veel groter dan de vestiging in Arnhem-Zuid. Wat voor deal er is gesloten met de Lidl om de uitbreiding van Lidl te realiseren is niet bekend. Beide partijen zijn het in ieder geval eens geworden met elkaar.Related Articles

Tapei draagt Velo-city 2017 over aan Arnhem Nijmegen

In Taipei (Taiwan) hebben burgemeester Herman Kaiser van Arnhem en plaatsvervangend burgemeester voor Nijmegen Harriët Tiemens officieel de sculptuur in

PvdA: veiligheid terug in de wijk

De PvdA wil buurten veiliger maken door bewoners zelf te laten bepalen hoe hun wijk veiliger moet worden. Dat staat

Partycentrum Maksim in Westervoort heeft een nieuwe eigenaar

Partycentrum Maksim aan de dorpstraat in Westervoort heeft sindskort een nieuwe eigenaar. Familie Gümüş uit Zutphen heeft een akkoord bereikt

Geverifieerd door MonsterInsights