Waarom deze Arnhemse bokstrainer nu al legendarisch is?

Waarom deze Arnhemse bokstrainer nu al legendarisch is?

Velen weten het mogelijk niet eens of hebben er nooit van gehoord omdat ze niet boksen. Nederland heeft voor het eerst een medaille behaald op een WK voor jeugd boksers. Nooit eerder was dit bereikt door TEAM NL Jeugd. (foto: Insta/Boxing By Kasap)

Jeugdboksers Nederland schrijven geschiedenis

De inmiddels ervaren en bekende bokstrainer Sayit Yanik was samen met collega Rob Schippers onlangs in Spanje tijdens de IBA Youthe World Boxing Championships voor jeugdboksers. De dames schreven geschiedenis. Trainer Sayit reageerde alsvolgt: ,, Wij zijn zeer trots op deze dames en hun behaalde resultaten, zij hebben geschiedenis geschreven. Dit is namelijk de eerste keer dat jeugd boksers een medaille hebben gehaald op een WK-jeugd.”

(ads)

Arnhem op de kaart als boksstad

De Nederlandse dames haalden in totaal drie medailles. Gabriella Weerheim haalde een bronzen medaille op het WK. Megan de Cler mocht trots zijn op haar zilveren medaille. Megan gaat ook de overstap maken naar ‘Elite’. En de nieuwe wereldkampioen op het WK is Maud van der Toorn geworden. ,,Maud is de nuchtere musketier en heeft aan de wereld laten zien wat ze allemaal kan. Maud is volgend jaar ook nog jeugd, wij kunnen niet wachten op de volgende resultaten.” Arnhem is hierdoor weer op de kaart gezet als boksstad.

,,De Nederlandse jeugd heeft heeft laten zien dat zij op dit podium thuis horen. Deze generatie zijn de toekomstige kanshebbers op de Olympische Spelen. Als bondscoach geeft dit enorm veel energie naar de toekomst toe.”, aldus bondscoach Sayit Yanik

ReactiesRelated Articles

Kind (3) in Malburgen valt vanuit balkon en niet uit raam

Het incident van zaterdagavond waarbij een kind uit een flat van drie hoog viel blijkt niet uit een raam gevallen

Bekende Turkse bakker gespot met dikke BMW

De bekende Turkse bakker  uit Arnhem, Hasan Ozkara, doet het heel goed als bakker. Sinds de opening van hun nieuwe

Door blunder Bol.com ontvangt Arnhemmer geen regenjas maar een luchtcompressor

Een Arnhemmer heeft gisteren wel een hele vreemde bestelling ontvangen van Bol.com, blijkt uit een reactie die de redactie heeft