Waarom deze Arnhemse bokstrainer nu al legendarisch is?

Waarom deze Arnhemse bokstrainer nu al legendarisch is?

Velen weten het mogelijk niet eens of hebben er nooit van gehoord omdat ze niet boksen. Nederland heeft voor het eerst een medaille behaald op een WK voor jeugd boksers. Nooit eerder was dit bereikt door TEAM NL Jeugd. (foto: Insta/Boxing By Kasap)

Jeugdboksers Nederland schrijven geschiedenis

De inmiddels ervaren en bekende bokstrainer Sayit Yanik was samen met collega Rob Schippers onlangs in Spanje tijdens de IBA Youthe World Boxing Championships voor jeugdboksers. De dames schreven geschiedenis. Trainer Sayit reageerde alsvolgt: ,, Wij zijn zeer trots op deze dames en hun behaalde resultaten, zij hebben geschiedenis geschreven. Dit is namelijk de eerste keer dat jeugd boksers een medaille hebben gehaald op een WK-jeugd.”

(ads)

Arnhem op de kaart als boksstad

De Nederlandse dames haalden in totaal drie medailles. Gabriella Weerheim haalde een bronzen medaille op het WK. Megan de Cler mocht trots zijn op haar zilveren medaille. Megan gaat ook de overstap maken naar ‘Elite’. En de nieuwe wereldkampioen op het WK is Maud van der Toorn geworden. ,,Maud is de nuchtere musketier en heeft aan de wereld laten zien wat ze allemaal kan. Maud is volgend jaar ook nog jeugd, wij kunnen niet wachten op de volgende resultaten.” Arnhem is hierdoor weer op de kaart gezet als boksstad.

,,De Nederlandse jeugd heeft heeft laten zien dat zij op dit podium thuis horen. Deze generatie zijn de toekomstige kanshebbers op de Olympische Spelen. Als bondscoach geeft dit enorm veel energie naar de toekomst toe.”, aldus bondscoach Sayit YanikRelated Articles

Burgemeester Marcouch sluit weer per direct een cafe

Burgemeester Marcouch heeft weer hard ingegrepen door een bekende Arnhemse bar per direct te sluiten. Het ging nu niet om

Het dak van het centraal station in Arnhem is ge…

Het dak van het centraal station in Arnhem is genomineerd voor ‘Beste dak van 2015’. De Nico Hendriks Award is

Arnhemmers onderzoeken rechtszaak tegen Marcouch vanwege steun aan terreur demonstratie

Een groep van Arnhemse studenten gaan onderzoeken waarom de Arnhemse burgemeester Ahmed Marcouch niet heeft ingegrepen tijdens een demonstratie in

Geverifieerd door MonsterInsights