Jeugdagent trekt wapen na uit de hand gelopen ruzie jongeren

by AMS97531A123 | 18 januari 2023 13:08

Een ruzie liep gisteren zo uit de hand dat een jeugdagent gedwongen werd om zijn wapen te trekken. Volgens berichtgeving liep een ruzie gisteren, tussen jongeren uit de hand, toen een van de ze jongens een grote mes trok. (foto: Pixabay ter illustratie). Waarom de jongens ruzie hadden is overigens niet bekend gemaakt.

Niets anders doen dan wapen trekken

De jeugdagent in kwestie kon niets anders doen dan het trekken van zijn wapen. ,,In dit geval heb ik zelfs mijn vuurwapen gericht op een jongere. En dat voor iets wat begon als een ruzie op straat.” Waarom de jongeren ruzie hadden is niet bekend. De foto bij het artikel is ter illustratie, maar lijkt heel erg op de foto die door de agent in kwestie is gedeeld.

(ads)

We zien steeds vaker dat jongeren in het bezit zijn van wapens en dat is zorgelijk. Het dragen van een wapen is in de meeste gevallen strafbaar, laat staan als deze gebruikt wordt. Daarom is het ook van belang dat ouders ingrijpen voor het te laat is. Een wapen meenemen naar school is dus alles behalve gezond, en dit mag en kan geen onderdeel zijn van de opvoeding.

Reacties

Source URL: https://haberarnhem.nl/2023/01/18/jeugdagent-trekt-wapen-na-uit-de-hand-gelopen-ruzie-jongeren/