Bulut (33) nog steeds een fenomeen op het veld

by AMS97531A123 | 22 januari 2023 18:21

De 33-jarige Hulusi Bulut is nog steeds een begrip in de regio Arnhem en Dieren. De kleine aanvaller van SC EDS (tweede elftal) uit Ellecom schittert nog steeds wekelijks als hij kan spelen en laat zien hoe leuk voetbal kan zijn als je technisch vaardig bent en snel kunt dribbelen. Hij speelde bij clubs zoals (Graafschap-jeugd), FC Lienden, FC Presikhaaf, AFC Arnhem, AFC GenerAlex (futsal) en Viktoria Goch (Duitsland)

Hulusi Bulut (33) neemt een strafschop

Supporters kwamen voor hem naar de sportpark

Wie kent hemt eigenlijk (nog)niet, zou een betere vraag zijn? De voetballer waar supporters voor naar de sportpark kwamen om hem te zien blijft ‘gewoon’ voetballen ondanks dat hij 33 jaar is. De kenners weten het nog van zijn tijd bij Erica ‘76, hoe hij heel simpel en met veel snelheid langs een paar man kwam, alvorens hij op doel schoot. ‘Lulu’ zoals hij wordt genoemd was en is nog steeds niet te stoppen. Ook in de reserve derde klasse begrijpen zijn tegenstanders niet, hoe ze hem zonder een overtreding, met drie man moeten tegenhouden.

Bulut speelde in 2017 nog Topklasse bij FC Lienden

Voor Bulut is het niet meer dan gewoon om te knallen wanneer zijn trainer Erhan Chief hem vraagt te starten of in te vallen. Nog niet zo lang geleden speelde de Turkse Dierenaar nog zelfs Topklasse in 2017 bij FC Lienden en futsal op het hoogste niveau bij AFC Generalex. Supporters langs het veld begrijpen dan ook niet waarom deze Turkse Maradona uit Dieren niet heeft gespeeld bij Ajax of Fenerbahce. Zeker als ze hem zien versnellen, en schieten vanuit alle hoeken van het veld en zich afvragen waar hij überhaupt vandaan komt. Want zo een voetballer in de reserve derde klasse is een geschenk van God voor alle aanwezigen. Bulut krijgt zelfs regelmatig complimenten van zijn tegenstanders na herhaaldelijke acties.

Een van de bekendste voetballers in Gelderland

De Dierenaar behoort dan nog steeds tot een van de bekendste (oud)voetballers in Gelderland. Vandaag verloor zijn elftal helaas in de beker, na het nemen van strafschoppen (9-10) tegen Concordia Wehl en is EDS 2 uitgeschakeld in de beker. Maar als je Bulut wilt zien spelen,kun je EDS 2 gewoon blijven volgen.

Mocht je het als lezer nog afvragen of de 33-jarige vleugelaanvaller zondag had gescoord? Natuurlijk! ‘Lulu’ scoorde tijdens de reguliere wedstrijd en rondde ook nog eens een echte panenka prachtig af tijdens de strafschoppen. De foto in het artikel is enkele ogenblikken voor zijn panenka gemaakt.

Bekijk hier een vrijetrap van Hulusi Bulu[1]t [2]dat in 2019 werd gemaakt toen hij voor Dieren speelde.

Endnotes:
  1. vrijetrap van Hulusi Bulu: https://www.youtube.com/shorts/lMMgoZjZSgM
  2. t : https://haberarnhem.nl/2019/03/04/ex-graafschap-speler-bulut-29-nog-steeds-een-fenomeen-in-gelderland/

Source URL: https://haberarnhem.nl/2023/01/22/bulut-33-nog-steeds-een-fenomeen-op-het-veld/