Deze Gelderse Turken helpen op locatie na de aardbeving in Turkije

by AMS97531A123 | 13 februari 2023 07:33

Deze Turkse Gelderlanders zijn ook in Turkije om de slachtoffers van de aardbeving te helpen. Hulusi Bulut en Okan Bagrıaçık komen uit de regio Kahramanmaraş. Fatih Alagöz helpt de heren ook nadat hij de eerste dagen na de ramp al in Hatay had geholpen.

Voor Okan en Hulusi Bulut is het extra bijzonder omdat ze uit de regio komen en veel mensen kennen. Bulut is nu even niet met voetbal bezig, maar met het helpen van mensen in nood. In het rampgebied zijn de mannen uit Gelderland dan ook actief omdat ze een brug proberen te vormen tussen Nederland en Turkije. Okan is in het dagelijkse leven betrokken als ondernemer en probeert nu een steentje bij te dragen in de Turkse stad Kahramanmaraş.

Zo wisten we al bijvoorbeeld vrij snel via Fatih Alagöz dat ze in Turkije snel dekens, verwarmingen, zaklampen en generatoren nodig hadden. Brood, water, kleding en eten is er in overvloed in Turkije, mede omdat Turkije al veel doet met textiel voor de hele wereld. En het leveren ervan vanuit Europa kost dan een paar dagen.

(ads)

De mannen proberen met eigen middelen en donaties snel ter plekke hulp aan te bieden. Doordat ze op locatie zijn, weten ze precies waar wat nodig is en wordt dat aangeschaft. Ook in de kleinere voorsteden zijn dan hulpgoederen leverbaar.

In een reactie op social media verklaren ze dat ze goed zijn ontvangen, en er alles aan doen om de mensen te helpen. Ze proberen dan ook met interviews van vertegenwoordigers van lokale instellingen aan te tonen welke hulpmiddelen nodig zijn.

Wanneer de heren weer terug zijn in Nederland is niet helemaal duidelijk.

Reacties

Source URL: https://haberarnhem.nl/2023/02/13/deze-gelderse-turken-helpen-op-locatie-na-de-aardbeving-in-turkije/