Thema-avond over verduurzaming woningen

Thema-avond over verduurzaming woningen

Voor het comfort, voor de energierekening, of voor het klimaat: verduurzamen moet! Maar hoe krijgen we de verschillende type woningen en hele wijken duurzamer? Hierover organiseert de themagroep ‘Duurzaam Wonen’ van D66 Arnhem op 15 juni een thema-avond.

Hoe maken we particuliere verduurzaming van verschillende type woningen laagdrempeliger? Met subsidies, goede duurzame aannemers of energiecoaches? Hoe maken we voor de verschillende wijken een verduurzamingsplan? Wat zijn de ‘lessons learned’ van energiecoaches en lokale coöperaties? Wat gaat goed, wat kan beter en wat kan de gemeente (beter) doen? Op 15 juni krijgt u antwoord op alle vragen over het verduurzamen van bestaande woningen. En alle ideeën over hoe die verduurzaming versneld kan worden, geven we mee aan de gemeente.

advocaat in de buurt

Discussie met experts

Een aantal experts, ieder met zijn eigen perspectief op de verduurzaming van bestaande woningen, begeleiden ons in de discussies. Frank Heesen, energiecoach en lid van Wijkplatform Duurzaam Rijkerswoerd, vanuit de praktijk van energiecoaches in Arnhemse wijken. Programmamanager bij Gemeente Arnhem, Erwin Bosch, vanuit de beleidskant. Frank Loor, architect en bouwkundige met ervaring in het verduurzamen van bestaande woningen, vanuit het technisch perspectief. De avond wordt gemodereerd door Pelle Steigenga, lid van de themagroep ‘Duurzaam Wonen’ en werkzaam als projectontwikkelaar.

Met prikkelende stellingen verwachten we interessante discussies over verduurzaming van bestaande woningen. Iedereen is uitgenodigd om 15 juni mee te praten over oorzaken, problemen én oplossingen!

Datum: 15 juni 2023

Tijdstip: 19.30-21.00 uur (inloop vanaf 19.00 uur, borrelen vanaf 21.00 uur)

Locatie: Arnhems Buiten, ‘KEMA-terrein’, Utrechtseweg 310 (gebouw B07)

Toegang is gratis. Aanmelden kan door een mail te sturen naar aanmelden@d66arnhem.nl.

Terrasstoelen of terrastafels voor uw horecazaak nodig?

Reacties


Tags assigned to this article:
arnhems nieuwsin de buurt arnhemnieuws arnhem

Related Articles

De twee vrienden werden op de grond belaagd en geschopt

Afgelopen zomer is een groep met drie vrienden aangevallen door een groep met jongens. Ze hadden het specifiek gemunt op

Arnhemse kabellegger verbaasd iedereen en komt met eerste muziekclip

De Arnhemse zzp’er Cagri Bakir van ProNet Infra heeft gisteren zijn eerste single uitgebracht die meteen door een paar duizend

Max is de vriendelijkste pakketbezorger van Arnhem

De bewoners van de Arnhemse wijk Sint Maarten en Sonsbeekkwartier hebben een ode gebracht aan de bekendste pakketbezorger van Arnhem,