Marcouch sluit woning na vondst 200 XTC pillen en wapens

by AMS97531A123 | 29 juli 2023 18:24

Burgemeester Marcouch heeft afgelopen week weer een woning gesloten vanwege het aantreffen van 200 XTC pillen en wapens. Het gaat om een woning aan de Aalburgstraat in de Laar.

200 XTC pillen en wapens aangetroffen
In de woning trof de politie 200 XTC pillen aan en twee wapens. Een van de wapens was zelfs niet van echt te onderscheiden, ook dit is strafbaar. Beide wapens zijn strafbaar onder de Wet Wapens en Munitie. De woning is direct door burgemeester Marcouch op slot gezet voor 2 maanden.

€50,- Kortingscode: TERRAS2023[1]

Burgemeester Ahmed Marcouch: “De aanwezigheid van vuurwapens is daarom een verzwarende omstandigheid, die maakt dat wij tot sluiting overgaan. Drugshandel, wapens en toeloop van gebruikers met alle overlast erbij, maakt dat bewoners en buren zich onveilig voelen in hun eigen huis en straat. Dus dat moet stoppen.”
Drugsrelateerde overlast is voor deze woonbuurt in Arnhem-Oost een thema. Gebouwd in de jaren 70 en 80 voor jonge gezinnen, wonen hier intussen veel opgroeiende kinderen en jonge volwassenen. De komende tijd controleren politie en handhavers of de woning inderdaad gesloten blijft. 

Gemeente is keihard tegen drugsbendes
De gemeente is keihard tegen drugsbendes en drugshandelaren. In 2022 zijn er alleen al 20 woningen gesloten door burgemeester Marcouch. Een inval in een woning gaat niet zomaar. Eerste worden alle meldingen en telefoontjes over illegale handelingen verzameld, daarna worden de panden geobserveerd en bezocht. ,,Wij vinden als gemeente de politie en het Openbaar Ministerie (OM) aan onze zijde, waarvoor hulde.’’, aldus de burgervader van Arnhem.

Advocaat gezocht in arnhem en omgeving[2]
Endnotes:
  1. 50,- Kortingscode: TERRAS2023: http://Www.horeca36.nl
  2. Advocaat gezocht in arnhem en omgeving: http://Www.ozkaraadvocaten.nl

Reacties

Source URL: https://haberarnhem.nl/2023/07/29/marcouch-sluit-woning-na-vondst-200-xtc-pillen-en-wapens/