Bedrijfspand Leemansweg blijkt grote hennepkwekerij te zijn

by AMS97531A123 | 17 augustus 2023 18:30

Vandaag is een bedrijfspand aan de Leemansweg in Arnhem gesloten, nadat de politie meer dan 600 planten aantrof in een professionele hennepkwekerij.

Volgens berichtgeving gaat het om een nogal grote kwekerij waar eerder ook al vaker is gekweekt. Dit bleek het geval naar aanleiding van aanwijzingen in het pand. Ondanks dat het om een professionele kwekerij ging, zijn er toch grote fouten gemaakt.

[1]
Meubilair voor horeca | horecameubels [2]

Zo werd de politie getipt vanwege veel stankoverlast en geknoei met de elektriciteit. Diefstal van stroom viel hierdoor vrij makkelijk op, waardoor de politie snel kon optreden. Arnhem blijft ondanks alle inzet en ingrepen een belangrijke schakel in drugshandel.

Industrieterrein Het Broek, waar het bedrijfspand staat, is kwetsbaar voor ondermijning en drugscriminaliteit. Rondom de Leemansweg werden in de afgelopen jaren al acht andere hennepkwekerijen aangetroffen. Vorig jaar nog heeft de politie een groot synthetisch drugslab opgerold aan de nabijgelegen Pieter Calandweg. 

Om ondermijning op bedrijventerreinen tegen te gaan werd het interventieteam ondermijning in het leven geroepen. Binnen dit team werken Politie, Openbaar Ministerie, RIEC Oost-Nederland en gemeente Arnhem samen. Hierbij zoeken ze ook de samenwerking op met partners als de Belastingdienst, Douane, Liander en ODRA. En ook met NLA (arbeidsinspectie) en NVWA (Nederlandse voedsel- en warenautoriteit).

[3]
Letselschade | Vreemdelingenrecht | Ondernemingsrecht[4]
Endnotes:
  1. [Image]: https://www.horeca36.nl/categorieen/terrasmeubels-terrasstoelen/stoelen
  2. Meubilair voor horeca | horecameubels : https://www.horeca36.nl/categorieen/terrasmeubels-terrasstoelen/stoelen
  3. [Image]: http://www.ozkaraadvocaten.nl
  4. Letselschade | Vreemdelingenrecht | Ondernemingsrecht: http://Www.ozkaraadvocaten.nl

Reacties

Source URL: https://haberarnhem.nl/2023/08/17/bedrijfspand-leemansweg-blijkt-grote-hennepkwekerij-te-zijn/