Unieke situatie in horecaland: Bezorgrestaurant stopt per direct met Thuisbezorgd.nl

by AMS97531A123 | 28 augustus 2023 18:53

Velen reageerden verbaasd toen bekend werd dat Eetcafe Collega’s[1] uit Arnhem per direct stopte met de samenwerking met Thuisbezorgd.nl [2]Het bedrijf, gevestigd aan de Hommelseweg 241 in Arnhem, was opeens niet meer zichtbaar op de bestelsite van de grote speler op de markt voor maaltijdbezorging. Een enorme dreun voor Thuisbezorgd.nl[3], omdat Eetcafe Collega’s een succesvolle horecazaak is en zelfs nog niet zo lang geleden nummer een[4] van Nederland was.

Horecabedrijven klagen al langer over hogere lasten

Horecabedrijven, vaak gerund door hard werkende lokale ondernemers, klagen al langer[5] over hogere lasten en stijgende kosten. Een doos friet van Aviko was ooit negen euro, terwijl het nu voor het dubbele wordt ingekocht. En met alle andere stijgende kosten zoals personeel, energiekosten en inkoop hebben veel horecaondernemers het zwaar. Als je daar dan de megacommissie (14-15% per sale) bij optelt wat Thuisbezorgd.nl ontvangt dan blijft er weinig over voor de hard werkende ondernemer in de wijk.

[6]
€ 20,- korting, geldig vanaf €150,- Kortingscode: HABER20 [7]

Grote speler Eetcafe Collega’s komt in opstand tegen Thuisbezorgd

Eetcafe Collega’s[1] heeft als grote speler in de regio nu ook de keuze gemaakt om te stoppen met Thuisbezorgd.nl, waardoor je niet meer kunt bestellen via Thuisbezorgd.nl . Het bedrijf heeft haar eigen website [8]in het leven geroepen en gaat daar meer aandacht aan besteden. Bronnen dichtbij Eetcafe Collega’s melden dat het bedrijf meteen net zo goed presteerde als zonder Thuisbezorgd.nl .

Het is even wennen, maar met de juiste prijsacties, herhaalmarketing en duidelijke communicatie bereik je veel mensen. In een korte reactie zegt een woordvoerder van Eetcafe Collega’s het volgende: ,,De maandelijkse kosten werden veel te hoog, in combinatie met weinig personeel was dit de enige verantwoorde keuze om gezond door te gaan.”

Vertrek Eetcafe Collega’s gaan ze voelen bij Thuisbezorgd.nl

Naar buiten toe reageren ze bij Thuisbezorgd.nl alsof er niets aan de hand is. Zo ook de reactie [9]van een woordvoerder in de Gelderlander van een jaar geleden. ,,Uiteraard staat het restaurants altijd vrij om te stoppen met Thuisbezorgd.nl als zij echt weg willen.” Volgens de foodredactie van HaberArnhem is dit ook PR om niet negatief over te komen. Maar geloof me dat het vertrek van Eetcafe Collega’s op jaarbasis pijn gaat doen bij Thuisbezorgd.nl . Als de rest ook volgt, hebben ze straks bij Thuisbezorgd.nl grote problemen.

Bestellingen plaatsen bij Eetcafe Collega’s kan dus nog steeds gewoon via www.eetcafecollegas.nl,[10] de officiële website van Eetcafe Collega’s. Of gewoon zoals vroeger per telefoon via 026-4465505.

Wil je ook niet meer afhankelijk zijn van Thuisbezorgd.nl en een eigen succesvolle bezorgwebsite opstarten? Stuur ons dan een bericht via DM of een mail voor meer informatie.

Letselschade | Vreemdelingenrecht | Arbeidsrecht[11]
Endnotes:
 1. Eetcafe Collega’s: https://www.eetcafecollegas.nl/
 2. Thuisbezorgd.nl : http://www.thuisbezorgd.nl
 3. Thuisbezorgd.nl: http://www.thuisbezorgd.nl
 4. nummer een: https://haberarnhem.nl/2019/03/15/eetcafe-collegas-beste-restaurant-van-arnhem/
 5. al langer: https://www.destentor.nl/enschede/deze-restaurants-zijn-thuisbezorgd-spuugzat-niemand-is-blij-met-ze-ze-verkopen-lucht~abf5583c/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F
 6. [Image]: http://www.horeca36.nl
 7. € 20,- korting, geldig vanaf €150,- Kortingscode: HABER20 : http://www.horeca36.nl
 8. eigen website : https://www.eetcafecollegas.nl/
 9. reactie : https://www.destentor.nl/enschede/deze-restaurants-zijn-thuisbezorgd-spuugzat-niemand-is-blij-met-ze-ze-verkopen-lucht~abf5583c/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F
 10. www.eetcafecollegas.nl,: https://www.eetcafecollegas.nl/
 11. Letselschade | Vreemdelingenrecht | Arbeidsrecht: http://www.ozkaraadvocaten.nl

Reacties

Source URL: https://haberarnhem.nl/2023/08/28/unieke-situatie-in-horecaland-bezorgrestaurant-stopt-per-direct-met-thuisbezorgd/