Oud-Arnhemmer zit vast in Spanje, terwijl hij niets heeft gedaan

by AMS97531A123 | 4 september 2023 08:30

Een oud-Arnhemmer die tegenwoordig in Tilburg woont is opgepakt op verdenking van terrorisme. Hij zit al meer dan een maand vast in een gevangenis in Valencia, tussen allerlei criminelen die wel een strafblad hebben waar je U tegen zegt. Hij zit in Spanje vast als ongewenste vreemdeling, nadat hij opeens werd opgepakt in zijn hotel waar hij verbleef. (foto: Afbeelding van Jody Davis[1] via Pixabay[2])

DENK stelt vragen over onterechte arrestatie

Stephan van Baarle, fractievoorzitter van DENK heeft hier inmiddels vragen over gesteld, omdat de Nederlander onterecht vast zit. Hij heeft geen strafblad, geen strafbare feiten gepleegd en toch is hij opgepakt om dat hij ergens op een lijst stond. Inmiddels is de ex-Arnhemmer ook met hongerstaking om een signaal af te geven aan Arnhem en Nederland. DENK wil in ieder geval weten hoe het komt dat het Openbaar Ministerie en de politie aangeven dat hij niet verdacht wordt van terrorisme, terwijl de Spanjaarden deze informatie wel lijken te hebben.

Advocaat Arnhem | Letselschade | vreemdelingenrecht[3]

Geen strafblad, toch opgepakt in Spanje

De Nederlander is opgepakt op verdenking van terrorisme en kwam na zijn arrestatie erachter dat hij een inreisverbod van 10 jaar had voor Spanje. Ook dit was niet bekend, waarom zou je anders naar Spanje willen gaan op vakantie? Maar de Spanjaarden denken op basis van de bronnen die ze hebben dat de Nederlander supergevaarlijk is voor de nationale veiligheid, terwijl hij nooit in aanraking is geweest met politie of justitie. ,,Bizar dat dit anno 2023 gewoon kan in Spanje”, aldus een vriend van de opgepakte man.

Ook in Nederland geen strafblad

In Nederland is de ex-Arnhemmer ook nergens van verdacht. Hij wordt in Nederland ook niet opgezocht waardoor zijn arrestatie helemaal bizar is. Bronnen dichtbij de familie bevestigen dat hij ondanks dat hij geen strafblad heeft of in aanraking is geweest met politie toch op een lijst staat met verdachten van terrorisme. Volgens Muslim Right Watch Nederland zijn er honderden Nederlanders vast op basis van informatie dat gedeeld is door Nederland. Anders zou deze ex-Arnhemmer nu ook niet gevangen zitten.

,,Zijn naam wordt bewust niet gedeeld, omdat de familie van mening is dat ze dan verder van huis zijn. Als heel Nederland straks leest dat je verdachte bent van terrorisme, terwijl dat niet zo is, staat heel Google vol met artikelen waar je naam in staat. En dat daarna verwijderen gaat ook niet lukken. Zie het meer als een bescherming”, aldus een van zijn vrienden.

[4]
HABER20 voor € 20,- kortingscode[5]
Endnotes:
  1. Jody Davis: https://pixabay.com/nl/users/jodydelldavis-28951/?utm_source=link-attribution&utm_medium=referral&utm_campaign=image&utm_content=219264
  2. Pixabay: https://pixabay.com/nl//?utm_source=link-attribution&utm_medium=referral&utm_campaign=image&utm_content=219264
  3. Advocaat Arnhem | Letselschade | vreemdelingenrecht: http://www.ozkaraadvocaten.nl
  4. [Image]: http://www.horeca36.nl
  5. HABER20 voor € 20,- kortingscode: http://www.horeca36.nl

Reacties

Source URL: https://haberarnhem.nl/2023/09/04/oud-arnhemmer-zit-vast-in-spanje-terwijl-hij-niets-heeft-gedaan/