Opening nieuwe bloedbank Arnhem Presikhaaf

Opening nieuwe bloedbank Arnhem Presikhaaf

Op vrijdag 10 november wordt de nieuwe bloedbank in winkelcentrum Presikhaaf te Arnhem officieel geopend. Bij de nieuwe, grotere vestiging kunnen bloed- en plasmadonors vijf dagen per week terecht. Vertegenwoordigers van de pers zijn van harte uitgenodigd om bij de opening aanwezig te zijn.

De opening

Op 10 november zijn donors, bewoners, bedrijven uit de omgeving en andere geïnteresseerden uitgenodigd om de gloednieuwe locatie te komen bekijken. Wethouder Maurits van de Geijn (Inclusie, Digitale Zaken, Organisatie en Publieke Gezondheid (VOLT)) zal de openingshandeling verrichten. Daarbij verbindt hij twee rode linten die hem worden aangereikt door een donor en een patiënt, om zo het belang van de vrijwillige bloeddonatie voor de gezondheid van de patiënt te verbeelden. Daarbij zal hij enkele woorden spreken over hoe belangrijk de bijdrage is van Arnhemse bloeddonors.

Ozkara Advocaten Arnhem

Erna speelt de wethouder, letterlijk en figuurlijk, de bal door aan Edward Sturing (Hoofd Voetbalacademie Vitesse en Ambassadeur VitesseBetrokken). Zijn aanwezigheid onderstreept het belang van Vitesse voor de stad Arnhem. Hun aanwezigheid staat daarmee symbool voor deelname van Arnhemse partners aan het doneren van bloed. Samen staan we sterk!

Activiteiten voor aanwezigen en passanten

De officiële openingshandeling is voor genodigden. Vanaf 15.30 kunnen buitenstaanders zich aanmelden als donor en ter plekke een bloedgroepbepaling laten doen.

Kinderen en voorbijgangers van het Winkelcentrum Presikhaaf kunnen voor de deur mee doen aan sport/spelactiviteiten (toren van Pisa, Darten, voetbal), georganiseerd door Sanquin en Sportbedrijf Arnhem.

De nieuwe bloedbank

Mark Verschuren, locatiemanager van Sanquin Bloedbank in Arnhem, is heel blij met de nieuwe vestiging. “Op de nieuwe locatie hebben donors meer ruimte. We kunnen er meer donors ontvangen en zijn veel beter bereikbaar dan de oude locatie in Velp. Bij het Winkelcentrum Presikhaaf is een ruime (gratis) parkeergelegenheid en de bus stopt voor deur. Wat ons betreft is deze plek een schot in de roos! We hopen dan ook de komende tijd veel nieuwe donors te mogen verwelkomen”.

In Arnhem en omgeving zijn nu zo’n 8.500 mensen donor van bloed of bloedplasma. Sanquin hoopt in de nieuwe vestiging nog 2.500 nieuwe donors te kunnen verwelkomen. Mensen staan er niet vaak bij stil, maar één op de vier mensen in Nederland heeft ooit een bloedproduct nodig. En maar 2% van de Nederlanders is donor. Deze donors maken het verschil voor tienduizenden patiënten per jaar.Related Articles

Hizbo (Grillroom Mardin) gaat ook in Arnhem bezorgen aan huis

Grillroom Mardin aan de hoogstraat 13 in Arnhem was al een begrip geworden in Arnhem en omgeving. Topkok Hizbo maakt

Halal-vlees oorlog bij Turkse supers

De twee Arnhemse supermarkten Guven (honigkamp) en Mert (winkelcentrum Presikhaaf), beiden gevestigd in de Arnhemse wijk Presikhaaf, zijn bezig met

BEELDEN Beveiliger Albert Heijn slaat zes jongens van zich af

Een vooralsnog onbekende beveiliger van een Albert Heijn aan de Kruisplein in Rotterdam is de held van de dag. Beelden