Met een overbruggingshypotheek leen je tijdelijk geld om het nieuwe huis te kopen

by AMS97531A123 | 30 januari 2024 12:40

Overbruggingshypotheek

Stel je voor, je hebt plannen om te gaan verhuizen, maar je hebt je huidige woning nog niet verkocht.

Als je je huidige woning verkoopt, heb je misschien niet meteen een nieuwe woning gekocht. Dit kan tot een probleem leiden waardoor je misschien je verhuisplannen uitstelt en niet zeker weet hoe je dit moet aanpakken.

De oplossing is een OVERBRUGGINGSHYPOTHEEK.

Een overbruggingshypotheek is een hypothecaire lening die je kunt afsluiten als je tijdelijk twee huizen hebben. Met een overbruggingshypotheek leen je tijdelijk geld om het nieuwe huis te kopen, in afwachting van de verkoop van je oude huis. Zodra je oude huis verkocht is, gebruik je dat geld om de overbruggingshypotheek af te lossen. Het helpt dus als een soort ‘brug’ tussen de periode waarin je twee huizen hebt.

[1]
(ads) Hypotheekadviseur en aankoopbegeleider in Arnhem/Nijmegen[2]

Een overbruggingskrediet heeft een aantal voordelen:

Helaas zijn er ook een aantal nadelen;

Heb je verhuisplannen, maar zijn er teveel onzekerheden voor je? Neem gerust contact met mij op via telefoonnummer 06 2926 0232 om een passende oplossing te bespreken.

(ads) Advocaat in de buurt
Endnotes:
  1. [Image]: https://haberarnhem.nl/2023/11/27/aankoopbegeleider-ozlem-ozay-woningmarkt-is-waar-mijn-hart-ligt/
  2. (ads) Hypotheekadviseur en aankoopbegeleider in Arnhem/Nijmegen: https://haberarnhem.nl/2023/11/27/aankoopbegeleider-ozlem-ozay-woningmarkt-is-waar-mijn-hart-ligt/

Source URL: https://haberarnhem.nl/2024/01/30/met-een-overbruggingshypotheek-leen-je-tijdelijk-geld-om-het-nieuwe-huis-te-kopen/