Murad Biçici nieuwe voorzitter Turkiyem moskee na spannende strijd

by AMS97531A123 | 25 februari 2024 16:51

Murad Biçici is zondagmiddag gekozen tot voorzitter van de Turkiyem moskee in Arnhem. Hij neemt de voorzittersfunctie over van Galip Aydemir, aldus een verslaggever van HaberArnhem.nl op locatie. De verkiezingen voor het bestuur van de grootste moskeeorganisatie in Gelderland en omgeving was spannender dan ooit. 501 leden namen de moeite om hun kandidaat-voorzitter en kandidaat-bestuursleden te steunen. Niemand had verwacht dat zoveel leden massaal zouden afkomen op deze verkiezingen.

(ads) HYpotheek en aankoopbegeleider Ozlem Ozay[1]

301 stemmen voor team Murad Biçici

Team Ibrahim Sevim nam het op tegen team Murad Biçici. Beide teams waren geen onbekenden in de stad en hadden een kandidaat-bestuur met opvallend sterke namen voor het bestuur. Na een urenlange stemming en telling van de stembiljetten was de kogel door de kerk en maakte de kiescommissie bekend dat team Murad Biçici met 301 stemmen de verkiezingen heeft gewonnen tegen 192 stemmen voor team Ibrahim Sevim. Enkele leden stemden blanco. (foto: Murad Bicici wordt gefeliciteerd oor HAYKEM-voorzitter Ibrahim Gunay)

Oud-voorzitter Galip Aydemir (Turkiyem moskee) in gesprek met Ibrahim Gunay (HAYKEM)

Veel bekenden tijdens verkiezingen

Diverse bekende Arnhemmers waren aanwezig tijdens deze historische verkiezingen van een lokale moskeebestuur. Van ondernemend Arnhem tot aan bekenden uit de stad, velen waren aanwezig om hun kandidaat te steunen. Nooit eerder werden de verkiezingen bij de Turkiyem Moskee dan ook zo massaal bijgewoond door geïnteresseerde Arnhemmers.

Diverse aanwezigen feliciteren het nieuwe bestuur van de Turkiyem moskee

De Turkiyem moskee is gevestigd aan de Eemslaan in Arnhem en is een vereniging met meer dan 1000 leden. De moskeeorganisatie behoort tot een van de grootste verenigingen in de regio en heeft een actieve rol in de stad met betrekking tot allerlei sociaal maatschappelijke activiteiten.

Ondernemer Yakup Karaca werd ook gespot tijdens de verkiezingen
Advocaat nodig voor uw zaak?[2]
Endnotes:
  1. (ads) HYpotheek en aankoopbegeleider Ozlem Ozay: https://haberarnhem.nl/2023/11/27/aankoopbegeleider-ozlem-ozay-woningmarkt-is-waar-mijn-hart-ligt/
  2. Advocaat nodig voor uw zaak?: https://haberarnhem.nl/2022/11/02/arnhemmer-ismet-ozkara-ontvangt-prijs-tijdens-7e-gouden-tulp-awards/

Source URL: https://haberarnhem.nl/2024/02/25/murad-bicici-nieuwe-voorzitter-turkiyem-moskee-na-spannende-strijd/