Officiële opening tijdelijke pand DWS Arnhem zaterdag 20 april

Officiële opening tijdelijke pand DWS Arnhem zaterdag 20 april

Wijkwethouder Mark Lauriks opent op zaterdag 20 april officieel het nieuwe onderkomen van DWS Arnhem aan de Korianderstraat 81. De openingshandeling vindt rond 14.00 uur plaats. De Malburgse muziekvereniging verhuist omdat haar oude pand aan de Veerpolderstraat plaats moet maken voor woningbouw.

DWS heeft sinds 1978 muziek gemaakt op die oude plek. “Het valt de vereniging zwaar om het dierbare gebouw, waar wij ruim 45 jaar lief en leed hebben gedeeld, achter ons te laten”, vertelt voorzitter Ben Schattenberg. “Maar het is voor de goede zaak. Woningbouw is ook hier in Malburgen broodnodig en dat willen we niet langer in de weg staan.”

(ads) hypotheekadviseur en aankoopbegeleider Ozlem Ozay bij OZQUR

De huisvesting aan de Veerpolderstraat is van tijdelijke aard. De gemeente is van plan om nieuwe locatie voor DWS te realiseren bij brede school De Malburcht aan de Graslaan, vlakbij waar nu nog het oude pand staat. De oplevering hiervan wordt in de tweede helft van 2026 verwacht.

Het pand aan de Koriandersraat is jarenlang in gebruik geweest als huisvesting voor onderwijsinstelling ROC. DWS deelt dit pand nu met voornamelijk kunstenaars, die er hun atelierruimte hebben.

Leden en vertegenwoordigers van andere muziekorganisaties en verenigingen uit de wijk zijn uitgenodigd om de opening bij te wonen. Ook buurtbewoners en medehuurders van Korianderstraat 81 zijn van harte welkom. Bij de opening vinden optredens van leden van DWS plaats. Ook is er een borrel. De deuren gaan open vanaf 13.30 uur.

DWS Arnhem bestaat sinds 1965. Ooit begon het als drumband, maar de vereniging heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot brede muziekorganisatie met onder meer een jeugdgroep en een amusementsorkest. De laagdrempelige vereniging heeft ruim 40 leden en richt zich voornamelijk op bewoners van Malburgen.


Tags assigned to this article:
arnhems nieuwsnieuws arnhem

Related Articles

Zutphenaar zoekt zijn gestolen liefde terug

Deze Zutphenaar is in de nacht van dinsdag op de woensdag bestolen van zijn grote liefde genaamd Golf.

Volkan heeft schijt aan geld en gooit auto van de berg

Niemand moet mij testen met geld, niemand moet mijn grenzen opzoeken, waren de woorden van de zakenman Volkan Dimisgi. Na

Ozkara Advocaten ‘on tour’ vanwege onderzoek naar vermogen in Turkije

De marketingafdeling van Ozkara Advocaten heeft er een nieuwe medewerker bij. Althans daar gaan we van uit. Sinds kort gaat

Geverifieerd door MonsterInsights