Spelersbudget van Vitesse moet van 9 miljoen euro naar 4 miljoen euro

Spelersbudget van Vitesse moet van 9 miljoen euro naar 4 miljoen euro

Vitesse heeft dringend problemen en een tekort van vier miljoen euro. De club staat nog steeds op omvallen, mede vanwege 16 miljoen euro aan leningen die uitstaan. Tijdelijk directeur Edwin Reijntjes presenteerde een plan waarbij Vitesse twee jaar lang uit moet komen in de eerste divisie. (foto: eigen archief | Dit ivm conflict over rechten van foto’s)

Voor 15 juni moet er een sluitende begroting zijn

Voor 15 juni moet Vitesse een sluitende begroting indienen bij de KNVB. Anders is het helemaal klaar voor de Arnhemse club. Reijntjes waarschuwde hier al voor toen hij de klus als tijdelijk directeur accepteerde. Vandaag werd het allemaal wat duidelijker. Het noodlijdende Vitesse heeft veel geld nodig, maar niemand staat nog met een zak geld beschikbaar voor de Arnhemmers.

Dankzij de transfer van Million Manhoef (4 miljoen euro) worden de tekorten van 4 miljoen euro in de begroting opgevangen, en lijkt er geen probleem voor dit seizoen. Met de inkomsten seizoenkaarthouders en sponsorinkomsten van het nieuwe seizoen lijkt er geen gat te ontstaan.

Alles moet overhoop bij Vitesse

Om de plannen goed te laten keuren door de KNVB moet alles overhoop bij Vitesse. Zo moet er een gat van miljoenen opgelost worden als Vitesse degradeert en veel minder gaat verdienen in de KKD. Vitesse heeft nu een spelersbudget van 9 miljoen euro wat zeker terug moet naar de 4 miljoen euro. Met veel nieuwe spelers uit de jeugd gaat Vitesse proberen om bij de eerste zes van de KKD te eindigen om zo weer zo snel als mogelijk terug te keren.

Geen oliesjeik of gokbedrijf met miljoenen

Vitesse moet wel heel snel op zoek naar veel geld. De Amerikaan Coley Parry wil zijn lening van 14 miljoen euro terug. En zoals het er nu naar uitziet zijn er geen oliesjeiks of grote gokbedrijven die willen investeren in Vitesse met grote bedragen. Tot 15 juni kan er dus nog van alles gebeuren en Vitesse een plan presenteren om de licentiecommissie te overtuigen.Related Articles

Veel irritatie bij Intratuin vanwege ‘gedwongen pinnen’

Volgens een boze klant van Intratuin is de vestiging in Arnhem (Presikhaaf) illegaal bezig door klanten gedwongen te laten pinnen.

VIDEO Kassa van volle discotheek in Arnhem wordt leeggeroofd

Discotheek in Arnhem krijgt bezoek van twee gasten met een ander doel dan alleen feesten.

Chico’s gaat door en opent grootse restaurant van Arnhem

De bekende Arnhemse ondernemer Chico van Chico’s Place gaat voor een nieuwe avontuur in de Gelderse hoofdstad. Chico’s opent namelijk

Geverifieerd door MonsterInsights