Arnhemmers trekken massaal naar Dortmund voor EK-duel tussen Turkije en Georgië

Arnhemmers trekken massaal naar Dortmund voor EK-duel tussen Turkije en Georgië

De spanning is voelbaar in de lucht terwijl duizenden Arnhemmers zich klaarmaken voor de reis naar Dortmund. Het Europees Kampioenschap staat voor de deur en de wedstrijd tussen Turkije en Georgië belooft een spektakel te worden. Maar wat deze wedstrijd extra bijzonder maakt, is de verwachting dat Turkije een verkapte thuiswedstrijd gaat spelen in het Duitse Ruhrgebied. Dit komt doordat er veel Duitse Turken in de regio wonen, en Arnhem ligt letterlijk om de hoek. (foto: screenshot youtube)

Turkse Karavaan

Op social media is het enthousiasme van de Arnhemmers duidelijk merkbaar. Velen delen hun voorbereidingen, reisplannen en aankomst in Dortmund. “We gaan er een feestje van maken!”, schrijft een opgewonden supporter op Facebook, vergezeld van een foto van zijn oranje versierde auto. De trein richting Duitsland zit vol met voetbalfans die zich hebben gehuld in de kleuren van hun favoriete teams, maar vooral het rood-wit van Turkije is prominent aanwezig.

(Ads) Hypotheekadviseur en aankoopbegeleider Ozlem Ozay van OZQUR

Een Verkapte Thuiswedstrijd

Het Ruhrgebied staat bekend om zijn grote Turkse gemeenschap. Veel Duitse Turken beschouwen deze wedstrijd als een thuiswedstrijd voor hun nationale team. De straten van Dortmund zijn versierd met Turkse vlaggen en overal klinkt Turkse muziek. Lokale ondernemers spelen hierop in door speciaal Turkse gerechten aan te bieden en vlaggetjes uit te delen.

“Het voelt alsof we in Istanbul zijn”, vertelt Mehmet, een Turkse Duitser die al jaren in Dortmund woont. “De steun voor het Turkse team is hier enorm. We zijn klaar om onze jongens naar de overwinning te schreeuwen.”

Arnhemse Invasie

Voor de Arnhemmers is de reis naar Dortmund een koud kunstje. Met de auto is het slechts een rit van een paar uur en veel fans hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om er een dagje uit van te maken. Groepen vrienden en families hebben de reis gezamenlijk georganiseerd, compleet met stops voor gezellige picknicks en gezamenlijke maaltijden.

“Het is geweldig om te zien hoeveel Arnhemmers hier zijn”, zegt Johan, een fervente voetbalfan. “We hebben al zoveel mensen uit onze stad gezien. Het voelt als een grote, gezellige reünie.”

(ads) Advocaat nodig voor een juridische kwestie

Een Dag van Samenkomen

De sfeer in Dortmund is gemoedelijk en feestelijk. De lokale politie heeft extra maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat alles vlekkeloos verloopt, maar tot nu toe is alles in goede banen geleid. Supporters van beide teams vieren gezamenlijk en delen hun liefde voor het voetbal. Er zijn spontaan vriendschappelijke wedstrijden georganiseerd op lokale pleintjes en parken, waar Arnhemmers samen met Duitse Turken een balletje trappen.

“Voetbal verbindt mensen”, zegt Ayse, die met haar gezin uit Arnhem is gekomen. “Het maakt niet uit waar je vandaan komt, vandaag zijn we allemaal hier om van het spel te genieten.”

Vooruitblik op de Wedstrijd

De wedstrijd tussen Turkije en Georgië belooft een spannende clash te worden. Beide teams hebben veel te bewijzen en zullen alles geven om hun fans te laten juichen. Voor de Arnhemmers is het niet alleen een kans om een geweldige wedstrijd te zien, maar ook om deel uit te maken van een bijzondere voetbalsfeer in het hart van het Ruhrgebied.

Met de grote toestroom van Arnhemmers en de lokale Turkse gemeenschap die in groten getale aanwezig is, wordt het stadion van Dortmund vandaag een bruisende smeltkroes van cultuur en passie. Het belooft een onvergetelijke dag te worden voor iedereen die erbij is, zowel op als naast het veld.


Related Articles

Moskee Dieren organiseert culturele dag, kom jij ook?

De ISN Selimiye moskee in Dieren organiseert een geweldige dag voor iedereen. Ongeacht je afkomst, kleur, lengte, leeftijd of wat

Ramkraak bij juwelier in Velp mislukt vanwege zware beveiliging

Op donderdag 8 april, rond half vier ’s nachts, hebben onbekenden geprobeerd een juwelier in Velp leeg te plunderen. Het

VIDEO Humberto Tan doet mee aan de Menstruatie Challenge

Bekende Nederlandse presentator, Humberto Tan, doet mee met de Menstruatie Challenge.

Geverifieerd door MonsterInsights