Bakkerij Divan: De hoeksteen van sociale veiligheid aan de Hommelseweg in Arnhem

by AMS97531A123 | 28 juni 2024 20:10

Arnhem – Aan de Hommelseweg in Arnhem bevindt zich een bijzondere plek die niet alleen bekend staat om zijn heerlijke brood en gebak, maar ook een essentiële rol speelt in de sociale veiligheid van de buurt: Bakkerij Divan. De bakkerij heeft zich ontwikkeld tot een centraal punt waar mensen graag samenkomen, en biedt een veilige en gastvrije omgeving voor alle voorbijgangers en bezoekers. Hier zijn drie voorbeelden die illustreren hoe Bakkerij Divan bijdraagt aan de sociale veiligheid in de wijk.

Een Plaats voor Sociale Interactie en Verbinding

Bakkerij Divan is meer dan alleen een plek om brood te kopen; het is een ontmoetingsplaats waar mensen samenkomen, praten en hun dagelijkse ervaringen delen. De vriendelijke sfeer en gastvrijheid van het personeel maken het een natuurlijke plek voor buurtbewoners om elkaar te ontmoeten. Regelmatige bezoekers kennen elkaar bij naam en nieuwe gezichten worden snel opgenomen in de warme gemeenschap.

“Ik kom hier niet alleen voor het brood, maar ook voor de gesprekken en de gezelligheid,” zegt Fatima, een vaste klant. “Iedereen kent elkaar hier, en dat geeft een gevoel van veiligheid en verbondenheid.”

Oog voor Kwetsbare Groepen

De medewerkers van Bakkerij Divan hebben een scherp oog voor de kwetsbare leden van de gemeenschap. Ouderen, mensen met een beperking en anderen die extra ondersteuning nodig hebben, worden met zorg en respect behandeld. Het personeel helpt regelmatig met het dragen van boodschappen of het bieden van een luisterend oor.

Hypotheekadviseur en aankoopbegeleider Ozlem Ozay van OZQUR[1]

“Toen mijn oma slecht ter been werd, hielpen de medewerkers haar altijd met het tillen van haar tasjes,” vertelt Selim, een inwoner van de buurt. “Ze voelen zich hier gezien en gewaardeerd, en dat is ontzettend belangrijk voor hun gevoel van veiligheid.”

Preventie van Onveilige Situaties

Bakkerij Divan fungeert ook als een informeel toezichtpunt in de buurt. Het personeel is alert op wat er in de straat gebeurt en grijpt in wanneer nodig. Onbekende of verdachte personen worden in de gaten gehouden, en er wordt snel gehandeld bij onveilige situaties. Dit preventieve toezicht draagt bij aan een veiliger gevoel voor iedereen die de Hommelseweg bezoekt.

“Er was eens een incident waarbij een klant zich onveilig voelde door een onbekende persoon die haar volgde,” herinnert Ayşe, een medewerker van de bakkerij. “We hebben meteen actie ondernomen door de politie te bellen en ervoor te zorgen dat de klant veilig was. Dit soort proactieve maatregelen zorgen ervoor dat mensen zich hier veilig voelen.”

Onmisbare pijler in de gemeenschap

Bakkerij Divan aan de Hommelseweg in Arnhem is een onmisbare pijler in de gemeenschap. Door het bieden van een plek voor sociale interactie, zorg voor kwetsbare groepen en preventieve maatregelen tegen onveilige situaties, speelt de bakkerij een cruciale rol in de sociale veiligheid van de buurt. Voorbijgangers en bezoekers weten dat ze bij Bakkerij Divan altijd welkom zijn, en dat draagt bij aan een veilig en verbonden gevoel in de wijk.

Endnotes:
  1. Hypotheekadviseur en aankoopbegeleider Ozlem Ozay van OZQUR: https://haberarnhem.nl/2023/11/27/aankoopbegeleider-ozlem-ozay-woningmarkt-is-waar-mijn-hart-ligt/

Source URL: https://haberarnhem.nl/2024/06/28/bakkerij-divan-de-hoeksteen-van-sociale-veiligheid-aan-de-hommelseweg-in-arnhem/