Arnhem kiest voor duurzaam vervoer om binnenstad bereikbaar te houden

Arnhem kiest voor duurzaam vervoer om binnenstad bereikbaar te houden

De Arnhemse binnenstad wint als woonomgeving, maar ook als werk- en beleefomgeving voortdurend aan populariteit.
Binnenstad bereikbaar te houden
Om de binnenstad ook in de toekomst bereikbaar te houden zet de gemeente Arnhem vol in op duurzame manieren om de binnenstad te bereiken. Dat staat in de visie ‘de Arnhemse binnenstad binnen bereik‘ (pdf 9MB) die wethouder Ritsema vandaag namens het college presenteert. In de visie zijn concrete maatregelen en projecten opgenomen die de bereikbaarheid, vindbaarheid, gastvrijheid en de kwaliteit van de leefomgeving van de Arnhemse binnenstad vergroten.

Bereikbaar 
Met de visie borduurt het college voort op de koers die in 2015 is ingezet met de nota “De Arnhemse Binnenstad”. Uit onderzoeken en analyses blijkt dat de binnenstad van Arnhem op dit moment, zowel lopend, op de fiets, met het OV, als met de auto prima bereikbaarheid is. Wethouder Ritsema: “om de binnenstad ook in de toekomst bereikbaar, leefbaar en gastvrij te houden voor winkeliers, bewoners en bezoekers kiest de gemeente voor duurzame manieren om de binnenstad te bereiken. De bezoeker die lopend de binnenstad bereikt, het OV gebruikt of op de fiets komt krijgt daarvoor ruim baan.”

Bron: GemeenteArnhem.nl
ReactiesRelated Articles

Arnhem haalt opgelucht adem na vondst gestolen hond

Wijkagent Rene Huls maakte vandaag zelf bekend dat ‘Tati’ weer bezorgd is bij de eigenaar. Reacties

De politie Dieren is woensdag op de markt gegaan

De politie Dieren is afgelopen woensdag met een ‘politiebuskraam’ op de markt geweest. Dit initiatief is genomen om echt in

Gazelle geeft Stijn met spierziekte een e-bike

Dieren, 14 december 2017 – De e-bike maakt het dagelijks leven van kinderen met een spierziekte aanzienlijk gemakkelijker en prettiger.