Vitesse legt Thulani Serero (Ajax) vast

Vitesse legt Thulani Serero (Ajax) vast

Vitesse heeft zich verzekerd van de diensten van Thulani Serero. De 27-jarige middenvelder komt transfervrij over van Ajax waar hij zes jaar onder contract stond. Hij zette zijn handtekening onder een contract voor drie seizoenen. (bron: Vitesse)

Loopbaan begon bij Ajax Cape Town

Serero begon zijn professionele loopbaan bij Ajax Cape Town. De Zuid-Afrikaan speelde er drie jaar waar hij een transfer afdwong naar Ajax. In de seizoenen 2013|2014 en 2014|2015 speelde hij vrijwel alle wedstrijden in Amsterdam. In de afgelopen twee seizoenen maakte hij onderdeel uit van Jong Ajax en speelde hij zijn duels in de Jupiler League. Voor zijn land speelde Serero tot dusver 30 interlands.

Allach: Speler met lef

Technisch directeur Mo Allach: “Serero stond al snel op ons lijstje als versterking van het middenveld. Hij is een speler met lef en beschikt zowel over controlerend als voetballend vermogen. Daarnaast kan hij op meerdere posities op het middenveld uit de voeten. Het persoonlijke gesprek met Thulani was erg goed bevallen en waaruit bleek dat hij met groot vertrouwen de concurrentie bij Vitesse aan wil gaan. Gezien zijn ervaring, leeftijd en transfervrije status een belangrijke versterking voor ons.”

Tijd voor een nieuwe club

Thulani Serero: “Na een goede periode bij Ajax waarin ik veel heb gespeeld, volgde een teleurstellende tijd waar ik niet de speler was die wekelijks in de basis te vinden was. Nu mijn contract in Amsterdam eindigt, is het tijd voor een nieuwe club. Vitesse ken ik als een goed voetballende ploeg en afgelopen jaar heb ik ze de beker zien winnen. Ik heb het idee dat mijn kwaliteiten prima passen bij de speelwijze van Vitesse. En spelen in de Europa League is ook voor mij een mooie uitdaging.”


ReactiesRelated Articles

Vitesse staat na 16 jaar weer in de halve finale van het bekertoernooi

Vitesse zorgde donderdagavond voor een stunt in Arnhem door kampioenskandidaat Feyenoord met 2-0 te verslaan. Reacties

Gaat AZ 2000-speler Kermen toch naar tweede elftal Elsweide?

De linksbenige ex-talent van het tweede van AZ 2000, ook wel ‘TexacoBoy’ genoemd, blijft in trek als voetballer. Kermen moest

Dierenaar Kalinci gaat AFC Arnhem 2 versterken

Sedat Kalinci uit Dieren is overgekomen van VV Dieren en heeft een akkoord bereikt met het tweede elftal van AFC