D66 en Fietsersbond: Actieplan fiets hard nodig

D66 en Fietsersbond: Actieplan fiets hard nodig

Arnhem kan en moet veel fietsvriendelijker. Deze conclusie trekken D66 raadslid Hans de Vroome en Kees Kant, actief lid bij de Fietsersbond, uit bijna 70 knelpunten die binnen een maand binnen kwamen op FietsenInArnhem.nl. Samen maakten ze de balans op, en kwamen tot een knelpunten-top-5.

Op 24 januari lanceerde D66 Arnhem de website FietsenInArnhem.nl, een meldpunt voor knelpunten in Arnhemse fietsroutes. De vele reacties in korte tijd tonen het belang van het meldpunt aan. De vijf grootste knelpunten voor fietsers in Arnhem zijn:

1.      de kruising Hommelsestraat / Van Muijlwijkstraat

2.      de Sonsbeeksingel, met name bij de Apeldoornseweg

3.      het Johnny van Doornplein en de voetgangersoversteek vanaf het Velperplein

4.      kruisingen bij de Kronenburgdijk / Huissensedijk

5.      de doorlaatbrug in de Eldensedijk

Actieplan ‘Arnhem Fietst’

“Het in beeld brengen van de knelpunten is stap één”, stelt De Vroome. Om de fiets aantrekkelijker te maken moeten deze en vele andere concrete knelpunten aangepakt worden. Maar ook de fietsroutes in het algemeen kunnen comfortabeler, onderschrijft de Fietsersbond. Door bijvoorbeeld standaard te kiezen voor asfalt in plaats van tegels. Door meer snel- en doorfietsroutes te maken waar de fiets voorrang heeft en verkeerslichten gunstig afgesteld zijn. Allemaal maatregelen om de reistijd, comfort en snelheid te verhogen.

Voorrang voor de fiets

Kees Kant, namens de Fietsersbond: “Hier moet door een nieuw stadsbestuur stevig op worden ingezet.”

D66 stelt in haar verkiezingsprogramma ‘Optimistisch Arnhem’ voor om jaarlijks 1,5 miljoen euro vrij te maken voor het oplossen van knelpunten in de fietsinfrastructuur. Raadslid Hans de Vroome: “Ieder jaar zou gekeken moeten worden wat de meest problematische knelpunten zijn, en die moeten met voorrang worden aangepakt. De inventarisatie op FietsenInArnhem.nl laat zien dat er nog veel te doen is!”

Op www.fietseninarnhem.nl kunnen Arnhemmers nog steeds knelpunten aandragen en prioriteiten aangeven.

 ReactiesRelated Articles

PvdA Arnhem voor ‘Zorg op maat’

De zorgverlening is begin dit jaar helemaal op de kop gegaan. Als het gaat om jeugdzorg en zorg voor ouderen

Albert Heijn keert niet terug op de Geitenkamp

De heer Lareman kwam maandagavond namens ondernemers uit de wijk. Hij deed dit tijdens de inspreekronde van de gemeenteraad op

VVD ook grootste in Arnhem, DENK krijgt 3,9% van de stemmen

De VVD in Arnhem heeft het goed gedaan in de Gelderse hoofdstad. De partij van premier Rutte haalde 1% meer