D66 en Fietsersbond: Actieplan fiets hard nodig

D66 en Fietsersbond: Actieplan fiets hard nodig

Arnhem kan en moet veel fietsvriendelijker. Deze conclusie trekken D66 raadslid Hans de Vroome en Kees Kant, actief lid bij de Fietsersbond, uit bijna 70 knelpunten die binnen een maand binnen kwamen op FietsenInArnhem.nl. Samen maakten ze de balans op, en kwamen tot een knelpunten-top-5.

Op 24 januari lanceerde D66 Arnhem de website FietsenInArnhem.nl, een meldpunt voor knelpunten in Arnhemse fietsroutes. De vele reacties in korte tijd tonen het belang van het meldpunt aan. De vijf grootste knelpunten voor fietsers in Arnhem zijn:

1.      de kruising Hommelsestraat / Van Muijlwijkstraat

2.      de Sonsbeeksingel, met name bij de Apeldoornseweg

3.      het Johnny van Doornplein en de voetgangersoversteek vanaf het Velperplein

4.      kruisingen bij de Kronenburgdijk / Huissensedijk

5.      de doorlaatbrug in de Eldensedijk

Actieplan ‘Arnhem Fietst’

“Het in beeld brengen van de knelpunten is stap één”, stelt De Vroome. Om de fiets aantrekkelijker te maken moeten deze en vele andere concrete knelpunten aangepakt worden. Maar ook de fietsroutes in het algemeen kunnen comfortabeler, onderschrijft de Fietsersbond. Door bijvoorbeeld standaard te kiezen voor asfalt in plaats van tegels. Door meer snel- en doorfietsroutes te maken waar de fiets voorrang heeft en verkeerslichten gunstig afgesteld zijn. Allemaal maatregelen om de reistijd, comfort en snelheid te verhogen.

Voorrang voor de fiets

Kees Kant, namens de Fietsersbond: “Hier moet door een nieuw stadsbestuur stevig op worden ingezet.”

D66 stelt in haar verkiezingsprogramma ‘Optimistisch Arnhem’ voor om jaarlijks 1,5 miljoen euro vrij te maken voor het oplossen van knelpunten in de fietsinfrastructuur. Raadslid Hans de Vroome: “Ieder jaar zou gekeken moeten worden wat de meest problematische knelpunten zijn, en die moeten met voorrang worden aangepakt. De inventarisatie op FietsenInArnhem.nl laat zien dat er nog veel te doen is!”

Op www.fietseninarnhem.nl kunnen Arnhemmers nog steeds knelpunten aandragen en prioriteiten aangeven.

 ReactiesRelated Articles

DENK wordt ook in Arnhem breed (77%) gesteund

77% van de ondervraagden in Arnhem zal in maart 2017 stemmen op de nieuwe politieke partij DENK.  Reacties

Enorme drukte verwacht tijdens DENK-bijeenkomst in Arnhem

DENK-partijvoorzitter Selcuk Ozturk komt morgen naar de Aya Sofya moskee in Klarendal op uitnodiging van het nieuwe bestuur van de

Voor en tegenstanders gaan in debat over Stadsblokken en Meinerswijk

Op 30 november houden we in Arnhem een referendum over de toekomst van Stadsblokken en Meinerswijk. Voor een gebalanceerde afweging