Aanslag op De Blauwe Hoek zorgt voor veel vraagtekens

Aanslag op De Blauwe Hoek zorgt voor veel vraagtekens

De aanslag op restaurant De Blauwe Hoek heeft veel effect op Arnhemmers. Niemand die dit natuurlijk zag aankomen, vooral omdat het om een zeer rustige tent gaat met vrij normale bezoekers. Er zijn ook veel vraagtekens waar de politie vooral antwoorden op zoek naar moet gaan. .

Via social media en de comments van de Gelderlander wordt er meteen een link gelegd tussen de aanslag en allerlei illegale activiteiten. Gelukkig zijn er ook verstandige mensen die de eigenaar (Battal Ünal) van De Blauwe Hoek persoonlijk kennen of daar vaak eten. Deze uiten vooral hun verbazing uit en begrijpen niets van wat zicht heeft afgespeeld in de wijk.

Uw reclame ook hier te zien?

De politie is haaatig op zoek naar beeldmateriaal en camera’s die in de buurt hangen om zo de verdachten eventueel te herkennen. Verschillende getuigen zagen de bewoners namelijk vertrekken met een scooter en met een auto. Om iets meer duidelijkheid te krijgen heeft men de beelden snel nodig.

Ook komen er allerlei tips binnen bij de redactie waarbij sommigen ook zelfs exact weten wat er aan de hand is. Of dit ook daadwerkelijk zo is, is niet bekend. De politie zal niet heel makkelijk aan informatie komen, omdat niet iedereen graag wilt praten met agenten.In het Spijkerkwartier zijn er ook geluiden van  wijkbewoners die een andere lezing hebben over de aanslag. Zo zou er een signaal afgegeven zijn, om mensen wakker te schudden. Wie en waarom hij/zei dit heeft gedaaan, is dus voorlopig nog niet bekend.

ReactiesRelated Articles

KNMI: Code geel voor Arnhem vanwege winterse neerslag

Het KNMI kwam maandagavond met een waarschuwing voor Arnhem en omgeving. Van maandagavond 23:00 uur tot dinsdag 12:00 uur kan

Oproep aan het college: Wacht met demonteren verzetsmonument

De gemeente is van plan het verzetsmonument op de achterwand van Musis Sacrum op 12 mei terug te geven aan

Bekende Arnhemse restaurant heeft speciale Ramadan-openingstijden

Een van de bekendste restaurants van Arnhem, Restaurant  Nisantasi, aan het Gele Rijdersplein in Arnhem heeft speciale Ramadan-openingstijden voor de