Geen kotsende cafebezoekers en drugskoerieren in Varkensstraat

Geen kotsende cafebezoekers en drugskoerieren in Varkensstraat

Wethouder Hans de Vroome (D66) is een echte doener in het college van burgemeesters en wethouders in Arnhem. De ervaren politicus overhandigde gisteren de sleutels van de panden van de nieuwe ondernemers aan de Varkensstraat. Nummer 2 en nummer 45 hebben tijdelijke bewoners gekregen. (foto: screenshot youtube)

Ooit een drukke horeca-straat

Voor de niet-kenners: De Varkensstraat was een van de belangrijkste straten in het uitgaansleven van Arnhem. DonerKing is een van de bekende zaken die daar gevestigd was. Binnenkort openen er een dansstudio en een atelier voor gordijnkunst. De Vroome haalt alles uit de kast om de binnenstad van Arnhem schoon te vegen van kotsende cafebezoekers en drugskoerieren. Dit zegt hij natuurlijk niet zelf!Pand Manhattan krijgt ook een andere bestemming

Wethouder Hans de Vroome: “De nieuwe ondernemingen passen bij onze aanpak om meer variatie aan te brengen in het winkel- en horeca-aanbod in het Korenkwartier en leegstand tegen te gaan. Door deze twee jonge ondernemers komt er overdag weer meer reuring in de straat. Ook het pand van Manhattan krijgt een andere bestemming. Wij hebben toestemming gegeven aan de eigenaar om het pand te verkopen. De nieuwe eigenaar gaat het pand verbouwen tot circa 35 huurappartementen met in de plint wonen, gecombineerd met andere functies.

Wel eisen aan nieuwe gebruikers

De nieuwe eigenaren hebben wel te maken met eisen als nieuwe gebruikers. De winkels moeten overdag open zijn en in de avond verlicht zijn. Zodat het er altijd aantrekkelijk uit ziet.

Eigenaren van de panden in de Varkensstraat kunnen de panden niet zomaar gaan verkopen aan Jan en Alleman. Vanwege het voorkeursrecht moet een eigenaar zijn pand eerst aan de gemeente te koop aanbieden. De twee panden die nieuwe gebruikers hebben, zijn in 2018 door de gemeente gekocht. Met het voorkeursrecht wil de gemeente ‘dwingen’ dat er een mix komt van horeca, wonen, cultuur en vrijetijdszaken zodat er ook levendigheid komt.

Website staat te koop
info @ haberarnhem.nl

ReactiesRelated Articles

Extra drukte verwacht bij kraampje Arnhemse Kebab-Koning in Klarendal

De Arnhemse kebab-koning stond zaterdag alweer klaar in Klarendal om broodjes kebab aan te bieden. Het kraampje van Barlas Döner

Turk in Amerika heeft last van buren en doet dit…

Deze Turk die in Los Angeles woont heeft wat last van feestende buren en haalt kattenkwaad uit. Hij gaat de

Ook in april vonden de meeste woninginbraken plaats in Malburgen

De politie in Arnhem-Zuid maakte weer de woninginbraak cijfers van de maand april van dit jaar. In totaal vonden er 17