‘Zwemleraar’ misbruikt kinderen in zwembad de Grote Koppel

‘Zwemleraar’ misbruikt kinderen in zwembad de Grote Koppel

Update 11:00 uur: In een eerdere publicatie stond Valkenhuizen aangegeven als zwembad. Dit is niet juist. Het gaat om de Grote Koppel. (Foto: pixabay)

Een 21-jarige leerling-zwemleraar heeft in de eerste helft van dit jaar kinderen misbruikt in zwembad De Grote Koppel. Verschillende bronnen melden dat de 21-jarige leerling-zwemleraar van Neptunus meer dan vier kinderen heeft misbruikt.

21-jarige verdachte opgepakt

De 21-jarige viespeuk is inmiddels al opgepakt en alle ouders zijn op de hoogte gebracht. Dit bevestigen ook enkele ouders die in de wijk wonen. Of de verdachte een VOG-verklaring had is niet bekend. Een verklaring van goed gedrag krijg je alleen als je geen strafblad hebt.Kinderen zijn tussen de 5 en 9 jaar oud

De kinderen zijn tussen de 5 en 9 jaar oud. Veel ouders zijn in shock en dit heeft ook veel impact op zwemvereniging Neptunus. Nu blijkt ook dat de 21-jarige jongen in een begeleid woonproject woont, waardoor Neptunus beter had moeten inschatten dat er een te hoge risicofactor was. (Na advies van Brechtje van Dam: Natuurlijk doelen wij hiermee niet op het feit dat alle begeleid wonen deelnemers een verhoogd risico hebben op kindermisbruik)

Later op de dag/week zal bekend worden of Neptunus een extra verklaring afgeeft inzake een verklaring over de 21-jarige verdachte die mogelijk geen VOG-verklaring heeft afgegeven.

Mogelijk meer kinderen

Ook is niet bekend of het om meer dan vier kinderen gaat. Sommige kinderen durven niet altijd direct te reageren in vergelijkbare dossiers en brengen dit pas jaren later naar buiten.

Neptunus huurt de zwembad van Sportbedrijf Arnhem net als andere zwemverenigingen.

ReactiesRelated Articles

Mustafa Iric gespot in Turkse supermarkt Guven

Mustafa Iric is een echte fan van Turkse sucuk (knoflookworst). Iric werd onlangs bij Guven Supermarkt in Presikhaaf gespot. De

Leuke films tijdens Parkbios-avonden in Presikhaaf

Presikhaaf wordt weer gezelliger vanaf 9 juli, want dan zijn er weer in de zomeravonden drie Parkbios-avonden. Reacties

10 december Banenavond Hoppenbrouwers Techniek

Op maandag 10 december 2018 organiseert Hoppenbrouwers Techniek een banenavond. Op alle vestigingen: Udenhout, Dongen, Deurne, Nijmegen, Best, Roosendaal, Heesch