Resultaat na actie PvdA voor personeel Primark

Resultaat na actie PvdA voor personeel Primark

Leiding modeketen zoekt contact met Kamerlid John Kerstens.

Acties PvdA hebben effect
De acties die PvdA’ers dit weekend hielden voor het personeel van de Primark in Arnhem en Nijmegen, lijken effect te hebben. Tweede Kamerlid John Kerstens (PvdA) ontving een een email van de directeur van Primark Nederland en België. Primark maakt zich volgens de e-mail zorgen om de ontstane commotie. “Ik heb hem gemeld dat ik me vooral zorgen maak om de arbeidsomstandigheden van z’n mensen,” zegt Kerstens in een reactie op de Primark-directeur.




Slechte arbeidsomstandigheden
Afgelopen week was de kledingketen in het nieuws vanwege slechte arbeidsomstandigheden: het personeel voelt zich geïntimideerd en het bedrijf verzint eigen regels over ziekteverzuim en vakantiedagen. Dat bleek uit een enquête van FNV onder het personeel. PvdA’er voerden daarop acties bij de Primark-filialen in Arnhem en Nijmegen, met John Kerstens en Europarlementariër Paul Tang.

Kerstens heeft Primark uitgenodigd snel om de tafel te gaan zitten. Daarop blijft het nog stil van de kant van Primark. “Ik sluit nieuwe acties daarom niet uit,” stelt het Kamerlid.






Related Articles

Marte Straatsma volgt Karin Lasthuizen op als PvdA-gemeenteraadslid

Karin Lasthuizen stopt er mee als gemeenteraadslid. Op de website van de PvdA was te lezen dat zij haar ontslag

Groen Links Arnhem maakt nieuwe fractievoorzitter bekend

De fractie van Groen Links in de gemeenteraad van Arnhem maakte recent bekend wie de opvolger wordt van wethouder Cathelijne

Andeweg (D66): ‘We moeten wel iedereen dezelfde kansen geven’

Arnhem Report is een programma van RTV Arnhem waarbij Huibert Veth in gesprek gaat met de leiders van de verschillende

Geverifieerd door MonsterInsights