Ex-MBO leerling uit Arnhem viert tienjarig bestaan als advocaat

Ex-MBO leerling uit Arnhem viert tienjarig bestaan als advocaat

Arnhemmer Ismet Ozkara is sinds gisteren alweer tien jaar lang actief als advocaat. De landelijk bekende vreemdelingenadvocaat maakte zelf bekend dat hij op 21 februari 2007 was beedigd als advocaat. 

Begrip in heel Nederland
Ozkara is sinds zijn beginjaren als advocaat een begrip in heel Nederland. Met zijn juridische kennis over verdragen tussen Turkije en de EU heeft hij ervoor gezorgd dat velen in Nederland weer legaal mochten verblijven omdat men daar recht op had vanwege verschillende afspraken tussen Turkije en Nederland. Hij herenigde veel families, ondanks dat een vader of moeder op het punt stond om het land uitgezet te worden.
Broodjesverkoper in Beverwijk
Velen kennen de vreemdelingenadvocaat ook nog als kebab- en broodjes verkoper van de Bazaar in Beverwijk. Voordat hij advocaat werd was hij wekelijks in Beverwijk om daar samen met familieleden broodjes te verkopen. Sinds de beginjaren van de Bazaar had zijn vader daar een kraampje.

Ozkara is ook een voorbeeld voor veel jongeren die moeite hebben om het MBO af te ronden. Hij heeft bewezen dat je, ondanks allerlei negatieve adviezen van leraren, het toch ver kunt schoppen als je maar doorzet en extra blijft leren. Na zijn MBO-studie (1996) rondde Ozkara met veel pijn en moeite zijn HBO-rechten (1999 begonnen) diploma af aan de HAN in Arnhem. En na een studie aan de universiteit in Nijmegen werd hij in 2007 beedigd als advocaat.

Echte Klarendaller
Meester Ismet Özkara is ondanks alle bekendheid en succes nog steeds gewoon een echte Klarendaller en is hij regelmatig in Arnhem te zien. Behalve met zijn bijdrage aan sociaal-maatschappelijke activiteiten steunt Ismet Özkara ook verschillende lokale verenigingen omdat hij zelf ook weet hoe belangrijk het is om talenten in een vroeg stadium te steunen.
ReactiesRelated Articles

Liandon medewerker raakt geëlektrocuteerd en komt om het leven

Het bericht over de hoogspanning die vandaag werd gepubliceerd is nu meer duidelijkheid. Vrijdagochtend rond 10:30 uur vond het ongeval

Breaking! Militaire helicopter vliegt rond boven Arnhem

Donderdagochtend is Arnhemmer wakker gemaakt  door een militaire helicopter die rondvliegt boven de stad. Dit zorgde op social media voor

SP en D66: ondersteun kwetsbare Arnhemmers

Kwetsbare of wilsonbekwame mensen kunnen in Arnhem hulp krijgen van speciale ‘mentoren’ bij het maken van moeilijke zorgbeslissingen. Helaas zijn