Bijna 10.000 stemmen voor Kuzu uit de kieskring Arnhem

Bijna 10.000 stemmen voor Kuzu uit de kieskring Arnhem

DENK deed het ook goed in Arnhem en omgeving. De partij deed in heel Nederland mee aan de verkiezingen en had ook een Arnhemse kandidaat op de lijst staan. Lijstrekker Tunahan Kuzu kreeg in totaal uit de kieskring Arnhem 9288 stemmen. De gemeente publiceerde een lijst van alle voorkeurstemmen in de kieskring Arnhem.

Wat is de kieskring Arnhem
De kieskring in Arnhem bestaat uit steden van Zutphen tot aan Wageningen en van Ede tot aan Harderwerijk. Dorpen zoals Rheden, Westervoort, Duiven en Zevenaar horen ook bij de kieskring Arnhem.




Veel stemmen voor DENK
Andere opvallende namen waren Farid Azarkan (2099 stemmen) en Selcuk Ozturk (829 stemmen). De Arnhemse Karaman had de meeste stemmen na de drie heren. Ze kwam in totaal uit op 742 stemmen. De andere DENK’ers hadden maar een paar stemmen uit deze kieskring.

Andere opvallende namen
Zihni Ozdil van Groenlinks kreeg maar 350 stemmen en zijn collega Nevin Ozutok 715 stemmen. Sadet Karabulut had in totaal 1142 stemmen uit dezelfde kieskring. Cem Lacin ook van de SP kwam uit op 245 stemmen.

Khadija Arib, eerste vrouw op de lijst van de PvdA, kwam op 3841 stemmen. En Ahmed Marcouch werd ook links gelaten met 219 stemmen. Turkije-criticaster Keklik Yucel kreeg 419 stemmen.





Related Articles

Gaat Touzani eigen omroep beginnen dankzij duizenden volgers?

Soufiane Touzani gaat binnenkort zijn eigen omroep beginnen. Dit maakte de bekende footbal freestyler zelf bekend via Social Media. ‘Ik

Erdogan: Internationale mediagroepen wekken de indruk dat er een burgeroorlog is in Turkije’

De Turkse president heeft het helemaal gehad met internationale media die constant leugens verspreiden over Turkije of over gebeurtenissen in

Marokkaanse jongeren nemen ‘pauze’ na extra politie-inzet in Ede

Het is in de wijk Veldhuizen in Ede zaterdagavond- en nacht rustig gebleven. Volgens de politie vonden er geen noemenswaardige incidenten

Geverifieerd door MonsterInsights