Duizenden hand in hand in Arnhem na vermeende mishandeling homostel

Duizenden hand in hand in Arnhem na vermeende mishandeling homostel

In Arnhem op het Gele Rijdersplein was het zaterdagmiddag bomvol tijdens de betoging tegen geweld tegen homo’s. De betoging werd georganiseerd na de ‘mishandeling’ van een homostel vorig weekend op de Nelson Mandelabrug. 
2000 betogers tegen homogeweld
Verschillende bronnen maken melding van 2000 betogers die aanwezig waren en hun steun betuigden aan de organisatie en een signaal afgeven tegen geweld tegen homo’s. Of het daadwerkelijk om een mishandeling gaat moet overigens nog uitgezocht worden. De minderjarige kinderen verklaarden eerder al dat ze als eerste werden geslagen door een van de mannen, waarna zij ook hebben geslagen.
Toespraak door slachtoffers
De twee slachtoffers van de vermeende mishandeling en de burgemeester spraken ook het publiek toe. Waarnemend burgemeester Boele Staal citeerde Nelson Mandela nog door te verklaren dat niemand wordt geboren om te horen. Verder waren er veel bekende Arnhemmers en vertegenwoordigers van lokale politiek partijen uit Arnhem waren aanwezig bij de betoging. Het gemeentebestuur heeft ook een delegatie gestuurd om steun te betuigen aan de manifestatie dat officieel tot 19.00 uur duurde.

 

ReactiesRelated Articles

Heel Ede rouwt na dodelijk ongeluk 15-jarige Erdem Kara

Het nieuws is als een bom ingeslagen in Ede en omgeving. Velen kunnen het niet begrijpen en bevatten dat de

8 Turkse mannen onterecht in gevangenis voor Arnhemse villamoord?

Er is nog hoop! De mannen die veroordeeld werden voor de ‘Arnhemse Villamoord krijgen mogelijk na jaren eerherstel. Dit blijkt

Arnhem krijgt op drie nieuwe locaties grote zonnevelden

De gemeente heeft onderzoek laten doen naar mogelijke reacties om zonnevelden te onderzoeken. De Rioolwaterzuivering Drielsedijk, het Geluidsscherm Spoorlijn Schuytgraaf en