Duizenden hand in hand in Arnhem na vermeende mishandeling homostel

Duizenden hand in hand in Arnhem na vermeende mishandeling homostel

In Arnhem op het Gele Rijdersplein was het zaterdagmiddag bomvol tijdens de betoging tegen geweld tegen homo’s. De betoging werd georganiseerd na de ‘mishandeling’ van een homostel vorig weekend op de Nelson Mandelabrug. 
2000 betogers tegen homogeweld
Verschillende bronnen maken melding van 2000 betogers die aanwezig waren en hun steun betuigden aan de organisatie en een signaal afgeven tegen geweld tegen homo’s. Of het daadwerkelijk om een mishandeling gaat moet overigens nog uitgezocht worden. De minderjarige kinderen verklaarden eerder al dat ze als eerste werden geslagen door een van de mannen, waarna zij ook hebben geslagen.
Toespraak door slachtoffers
De twee slachtoffers van de vermeende mishandeling en de burgemeester spraken ook het publiek toe. Waarnemend burgemeester Boele Staal citeerde Nelson Mandela nog door te verklaren dat niemand wordt geboren om te horen. Verder waren er veel bekende Arnhemmers en vertegenwoordigers van lokale politiek partijen uit Arnhem waren aanwezig bij de betoging. Het gemeentebestuur heeft ook een delegatie gestuurd om steun te betuigen aan de manifestatie dat officieel tot 19.00 uur duurde.

 

ReactiesRelated Articles

Arnhem steekt handen uit mouwen tijdens Nationale Boomfeestdag

Op woensdag 22 maart worden er in Arnhem weer honderden bomen geplant tijdens de Nationale Boomfeestdag. Wethouder Ine van Burgsteden

Domste koperdieven van Arnhem aangehouden door een ‘foutje’

Twee agenten zagen vrijdagnacht twee vreemde figuren staan bij een fietskar staan die was omgevallen. De mannen waren bezig met

”Meeste inbraken bij rijtjeswoningen en vrijstaande woningen in Arnhem-Zuid”

In totaal hebben inwoners in oktober 12 keer incidenten meegemaakt waarbij inbrekers een woning in Arnhem-Zuid wilden binnengaan.  Reacties