Turks Festival 2017: Gokhan Tekin en ‘Atatürk’ komen naar Arnhem

Turks Festival 2017: Gokhan Tekin en ‘Atatürk’  komen naar Arnhem

In de Arnhemse wijk Presikhaaf wordt komend weekend voor de elfde keer het Turks Festival gehouden waar duizenden bezoekers op af komen. Het festival staat bekend om de optocht met Turkse vlaggen dat jaarlijks wordt gehouden in de stad.Het festival trekt ieder jaar steeds meer bezoekers aan waardoor de vaste locatie op het parkeerterrein van de Turkiyem Moskee niet meer voldoende was voor alle bezoekers. 

Lees verder onder foto
Mede-organisator Kemal Cosgun
Mede-organisator en Arnhemmer Kemal Cosgun mocht bij Omroep Gelderland uitleggen waarom het Turks festival zo bijzonder was en er duizenden mensen op af komen. Cosgun reageerde afstandelijk op ,de standaardvragen die alle Turken inmiddels gewend zijn, over de spanningen tussen Nederland en Turkije. ‘We zijn geconcentreerd op ons festival en proberen het belang van Nederland en Gelderland en Arnhem in het bijzonder te doen.’

‘Atatürk’ komt naar Arnhem
Speciale gast in 2017 zijn onder andere Göksel Kaya, een bekende look-a-like van de Turkse ‘vader des vaderlands’ Kemal Atatürk en de Arnhemse zanger Gokhan Tekin. Het festival is gratis te bezoeken en duurt drie dagen lang van 11:00 tot 23:00 uur. Arnhemmers kunnen van 19 tot en met 21 mei langskomen in Park Presikhaaf.

Lees verder onder foto
Interview met mede-organisator Kemal Cosgun:

ReactiesRelated Articles

Respect! Van Wilders-stemmer tot Moslima!

Het kan dus ook goedkomen met Wilders aanhangers in Nederland. Reacties

‘Verwarde’ man steelt Goede Doelen pot weg bij Chico’s Place

Een ‘verwarde’ man vond het dinsdag nodig om de Goede Doelen pot bij Chico’s Place in Arnhem te stelen. We

Foto’s nieuwste aanbiedingen Turkse supermarkt uitgelekt

Hoewel de aanbieding niet per vandaag ingaan, zijn de foto’s van de nieuwste folder van Guven supermarkt al uitgelekt. Reacties